Opinió

A la tres

Diaris sense cor ni reialesa

“El trencament de la parella es nodreix i s’engreixa d’aquest sentiment tan humà i nostrat com és l’enveja

El debat a la redacció per saber quina grandària ha de tenir un determinat tema s’acostuma a resoldre amb rapidesa. En especial si aquest tema no compleix amb cap dels criteris pels quals entenem des del diari que ha de ser notícia. Dilluns al migdia es va fer oficial que la infanta Cristina i el seu marit, Iñaki Urdangarin, decidien “interrompre la seva relació matrimonial”. L’afer, com el de qualsevol parella, entra dins l’esfera de la seva intimitat i malgrat que es tracti de dues persones amb projecció pública, que decideixin separar-se no va més enllà d’una pura i simple anècdota. En argot periodístic en diem “un breu”.

Tot el suc que se li hagi volgut treure a posteriori forma part del món de les revistes del cor o dels programes de televisió que confonen, o no, informació amb tafaneria. I que viuen –molt bé, per cert– d’airejar les desgràcies de gent amb cert ressò mediàtic posant-la al centre d’una actualitat fictícia. El trencament de la parella es nodreix i s’engreixa d’aquest sentiment tan humà i nostrat com és l’enveja. Una enveja farcida de satisfacció quan es comprova que els més rics i famosos també tenen la seva parcel·la de patiment personal. Que també ploren, vaja.

Dimarts en el programa Planta Baixa de TV3 els tertulians que es van dedicar a omplir minuts amb la “notícia del dia” es van sorprendre que aquest diari només dediqués un breu, i molt petit, a la separació reial quan el 2007, l’aleshores Avui va fer dues planes senceres pel “cessament temporal de la convivència” d’Elena i Jaime de Marichalar. Van dir que els temps havien canviat i que amb aquest plantejament tan diferent a la resta no vendríem diaris. Doncs no puc estar-hi més d’acord. Els temps han canviat molt. Aquest diari no és monàrquic ni balla al so de les notícies del cor, tria amb criteri les seves informacions i ven exemplars precisament perquè els nostres lectors no entendrien que féssim una informació destacada de la separació de la infanta. De l’abdicació del rei, però, segur que obriríem portada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia