Opinió

A la tres

‘Todo por la patria 2.0’

“ L’única cosa que fa aquest país menys habitable és la repressió per terra, mar i clavaguera dels drets i les llibertats

Resulta d’allò més curiós que el nou home de confiança de Pedro Sánchez, el ministre de presidència Félix Bolaños –el que negocia amb el PP, evacua les tropes d’Afganistan, coordina la reconstrucció de La Palma, posa al dia la Corona i manté viva la taula (?) de diàleg– es permeti el luxe de presumir que gràcies al govern del PSOE (el poli bo) “Catalunya és avui un lloc més habitable” que quan governava el PP (el poli dolent). Curiós i diria que també esperpèntic. Si visqués aquí, tindria més elements de judici per saber si abans era menys habitable i ara més o potser al revés. Si fos realment d’esquerres tindria prou criteri per no confondre un context de protesta popular amb un lloc poc habitable. I, sobretot, si no fos representant (del govern) d’Espanya podria arribar entendre que l’única cosa, l’única, que ha fet Catalunya menys habitable els darrers anys és la repressió policial de l’1-O i la persecució que per terra, mar i clavaguera que l’Estat manté des de fa tota una dècada contra tot el que tingui la més mínima relació amb el procés sobiranista d’aquest país. Però, és clar, això, ell ni ho ha viscut, ni ho vol saber. Per a ell i tants com ell, un país més habitable és aquell en el qual un rei pot delinquir, robar i mentir a tot un país amb impunitat i se’n fot quan li demanen explicacions. O aquell que condemna a presó Valtonyc per unes cançons en què injuria el rei, per les qual a Europa no creuen que se l’hagi de detenir. O aquell país en què la jutgessa Lamela tanca dos anys a la presó Sandro Rosell sense cas, ni proves i li premien el servei amb una plaça al Tribunal Suprem; el mateix Suprem ara imposa criteris polítics per sobre de la seva jurisprudència i de la separació de poders per revisar uns indults concedits pel govern. O aquell en què els mestres, el Parlament i la societat catalana han d’acatar que un jutge imposi un 25% de castellà a les aules per garantir que els nens l’aprenen. O aquell en què Pedro Sánchez justifica l’espionatge polític per uns talls de carreteres i uns contenidors cremats. Definitivament un país en què 70 policies amb llicència per delinquir, a les ordres del govern d’Espanya, poden crear proves falses, ensorrar persones, manipular eleccions, destruir proves, encobrir delictes, espiar polítics i el que convingui en nom de la unitat de la pàtria és un país més habitable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia