Opinió

A la tres

Contractes trossejats

“Mentre els independentistes s’estomaquen, hi ha qui va brindant entre contracte i contracte de 14.950 euros

Desconec per complet si la senyora Laura Borràs va cometre cap irregularitat quan signava contractes des de la direcció de la Institució de les Lletres Catalanes. A aquestes alçades de la vida, no poso la mà al foc ni per mi mateixa. Sí que puc testimoniar, sense por a equivocar-me, que la pràctica de fraccionar contractes, per motivacions diverses, és habitual en totes les administracions, al marge del color polític. Que parli ara o calli per sempre el dirigent que no hagi recorregut a encàrrecs per menys de 15.000 euros –parlem exactament d’uns cèntims per sota de 15.000– per estalviar-se procediments embullats o escapar a segons quins controls o exigències de la llei. No pretenc fer apologia del mal de molts, conhort de boigs. Simplement miro d’explicar que darrere aquesta pràctica no sempre hi ha intencions perverses, sinó que fer filigranes amb la llei a la mà pot ser, en alguns casos, una fórmula per accelerar processos que requereixen una certa celeritat. Justifica aquest fet saltar-se la llei de contractes de les administracions públiques? No. Convé revisar-la? Molt probablement.

Tornant a la presidenta Laura Borràs, el seu cas no és de digestió agradable, perquè és tan cert que l’abús de l’adjudicació a dit –pendent de demostrar en un jutjat– és una pràctica reprotxable, com que hi ha organitzacions que han trobat en alguns jutges un filó per anar enderrocant líders independentistes. Per això crec fermament que la presumpció d’innocència s’ha de mantenir, en tots els casos, fins al final del camí. I, de pas, els partits farien bé d’estalviar-nos l’espectacle permanent en què han convertit la política i que no fas més que generar frustració. En una societat instal·lada en la cultura del retret, és lleig sortir a defensar un company quan la denúncia va contra ell i, en canvi, demanar el cap del rival quan les acusacions l’esquitxen. Perquè mentre els partits independentistes s’estomaquen, hi ha qui va brindant entre contracte i contracte de 14.950 euros. I agafin-se fort que venen municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia