Opinió

Marea alta

Només puc dir gràcies!

La Fundació Pasqual Maragall, l’Institut Hospital del Mar i la Universitat de Göteborg (a Suècia) han fet un petit descobriment que contribuirà a impulsar assajos més ràpids i fiables amb persones de mitjana edat per estudiar noves fórmules de prevenció de l’Alzheimer. El petit descobriment pot canviar la vida de milions de persones. No només de les que podrien acabar tenint la malaltia si no en fan prevenció, sinó també les vides de les persones que les envolten: familiars i amics que acaben entrant en una espiral d’incomprensió arrossegats per un procés que ningú no sap com afrontar tret de posant-hi molt d’amor i bona voluntat.

L’Alzheimer és una malaltia degenerativa que ho transforma tot. Comença esborrant els records (bons i dolents) de la memòria, i a poc a poc, i sense pietat, esborra la llum de la mirada, la confiança, la vida..., la dignitat! L’Alzheimer és una mort en vida fins a la mort. L’Alzheimer és un procés, llarg i devastador, de retrocés cognitiu on l’única cosa que queda és l’amor de veritat: un amor despullat, aspre, que desperta els desitjos més inesperats. A tots els científics, voluntaris, familiars i amics que, cada dia, treballeu per aturar aquesta malaltia silenciosa, només us podem dir gràcies!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia