Opinió

Marea alta

Diàlegs i tensions

L’Estat espanyol s’ha negat repetidament a reconèixer Kosova com a estat independent des que l’any 2008 aquest país va optar per abandonar Sèrbia per la via unilateral. L’Estat espanyol considera que reconèixer aquest estat podria ser una paradoxa tenint en compte la seva actitud davant les demandes de Catalunya. I ha estat així tant amb governs de drets com, suposadament, d’esquerres.

La realitat, però, ha demostrat que el reconeixement espanyol no és essencial per a Kosova. Tant és així que, catorze anys després de la declaració unilateral, els kosovars han decidit fer canvis a les matrícules i els documents d’identitat a les zones frontereres a partir de l’1 de setembre.

La decisió ha generat una certa tensió a Sèrbia, i consideren que la decisió és una provocació. I davant les tensions, Europa ha optat per obrir una taula de diàleg amb un àrbitre neutral: Josep Borrell. Paradoxes!!

Es veu que Europa veu possibles les taules de diàleg per tractar de les tensions que poden afectar els processos d’independència. El president Aragonès ja ha advertit que no hi renunciarà en cap cas, ni tan sols si hi ha canvi de govern a l’Estat espanyol. En tot cas, si hi ha d’haver un àrbitre, que sigui una mica més neutral que el senyor Borrell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia