Opinió

opinió

Sobre dues rodes

La convivència entre vehicles i vianants és inevitable i genera malentesos

Diuen que fins que no t’hi fixes no t’acabes adonant de la gent que va pel món amb el braç trencat. Ens passa amb tot. Ho he tornat a constatar des que vaig aparcar el cotxe, gairebé de manera definitiva, i em moc per Girona en bicicleta. Elèctrica, que no estem per fer el Tour tampoc. Som multitud. Faig un trajecte de quinze minuts entre Girona i Salt per anar a la feina i tornar. La motivació? La dificultat de trobar aparcament, segons el dia, i alguna multa que va caient del cel per ves a saber quina raó. L’última broma em va costar cara i, entre això i l’estrès de conduir per ciutat, em vaig acabar de decidir. I pedalar, per poc que ho faci, és un esport com qualsevol altre. El més important, no ens enganyem, és que conduir no m’ha agradat mai gaire. Moure’m de caixa en caixa (de casa al cotxe i a la feina) em resulta artificial i com més estona estigui a l’aire lliure, doncs millor.

El recorregut que faig té sempre alguna interrupció, però som molts, cada vegada més, els que el fem servir i val a dir que, en general, m’ha sorprès gratament. Si la ciutat es va fent a poc a poc més transitable per als que opten per deixar el cotxe a casa, tot això que hi guanyarem: menys soroll, menys emissions i més salut, si és que no acabem a garrotades quan hi hagi un conflicte pel mig entre la bici que ve i la que teòricament se’n va.

La ruta té els seus entrebancs: sempre hi ha algun lloc on s’ha de creuar perquè el carril no continua sinó que s’ha d’anar a buscar a una altra banda, com aquell que caça pokémons. Tampoc és estrany trobar-se cotxes utilitzant el carril i d’altres aparcats al mig del pas. El renec surt sol. O perquè hi ha obres en un edifici i l’envà ocupa casualment el carril, deixant només un tram minúscul per a vianants i bicis. I és clar, també s’ha popularitzat per als patinets elèctrics. Algun, més que un patinet, sembla un coet via Saturn.

La convivència entre vehicles i vianants és inevitable i genera malentesos i és cert que no totes les zones de Girona són aptes per a la convivència o competència entre les dues i les quatre rodes. Això sí, a l’àrea de Mobilitat i Via Pública del web municipal es pot consultar la normativa a què estem subjectes els que circulem en bicicleta i també s’hi pot fer un breu qüestionari per saber si estem al cas de les normes bàsiques que s’han de complir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia