Opinió

opinió

La vitalitat del nostre sector turístic

El sector turístic gironí ha superat amb escreix la pitjor crisi de la seva història en tan sols dos anys

Les excel·lents dades registrades pel que fa al retorn de turistes i el creixement de les estades dels visitants a casa nostra –però que no s’equiparen al compte de resultats de les empreses per culpa de la inflació–, ens fa ser optimistes de cara a la temporada 2023, que novament es pronostica que serà “bona”, perquè seguim el deixant del 2022.

L’evidència de les dades que presenta l’informe d’ocupació d’allotjaments turístics de la demarcació de Girona de l’exercici 2022, elaborat per la Fundació Eurecat, és la constatació empírica que el sector turístic gironí ha superat amb escreix la pitjor crisi de la seva història en tan sols dos anys. Malgrat les múltiples incerteses i els esdeveniments inesperats que s’han produït a escala mundial, i la incredulitat d’alguns que qüestionaven la reanimació del sector, s’han complert les previsions i les bones perspectives de recuperació turística que anunciàvem. L’any 2022 la demarcació de Girona va rebre 8.399.791 turistes, un 6,2% més que el 2019 –l’últim any abans de la pandèmia–, que van generar 26.476.861 pernoctacions, xifra que representa un increment d’un 2,4% respecte del 2019.

Els nombres mostren l’evidència, i la reflexió que acompanya aquestes dades es fonamenta en la convicció i el treball conjunt de tota la indústria turística per subsistir, en la cooperació entre el sector públic i el privat per superar la situació, amb ajuts i actuacions extraordinàries de promoció; en la resiliència d’un sector que va al capdavant en valentia, transformació i inversió –lluitant incansablement, això sí–. I, lògicament, en l’afany de les persones per recuperar la seva vida, el lleure i els viatges, que els aporten un coneixement i un gaudi vitals.

La combinació de factors i l’encert en les estratègies de màrqueting, promoció i comunicació endegades pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, entitat que aplega tots els subsectors turístics de la demarcació gironina (fins a vuitanta representants de gremis, associacions i federacions d’allotjaments turístics, empreses d’activitats, estacions d’esquí, parcs naturals, empreses de transport, etc.), ha impulsat novament el turisme a casa nostra.

La vitalitat de la indústria turística de la demarcació de Girona és il·limitada. Després de cada crisi surt enfortida i regenerada, i esdevé motor econòmic i social alhora que un model per a altres indústries del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia