Opinió

De reüll

Tallar arbres és ecologista

Sembla que es consolida el relat sobre la imprescindible gestió dels boscos i la generació de mosaic agroforestal per fer front a l’abandonament dels cultius. Als cercles científics i professionals ja fa temps que se’n parla, però sembla que la idea comença a cobrar força en la població, juntament amb la necessitat d’una aposta decidida per les energies renovables i la revalorització de la fusta. I no parlo només de biomassa per cremar, sinó de la base d’una bioeconomia que podria aflorar si institucions i empreses privades hi aposten decididament.

Posar en marxa un sistema d’aquest tipus permetria millorar la prevenció d’incendis, generar paisatges més resilients, estalviar aigua, impulsar el sector primari (agrícola i ramader) actualment en crisi, recuperar l’autoabastiment de fusta i donar valor al bosc, entre altres coses. Gestionar el bosc vol dir tallar arbres. No de forma indiscriminada, sinó garantint l’equilibri que ara està en qüestió, per afavorir la biodiversitat que està en perill. Però també per generar fusta per a construcció, panells contralaminats, fibres de cel·lulosa per a teixits, biorefineria... La llista és llarga, i, al final de tot, amb les restes, pèl·lets per garantir energia de proximitat. Necessitem un canvi. Necessitem entendre que tallar arbres és ecologista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia