Opinió

opinió

Sense comentaris

Hola, ChatGPT, escriu-me una columna d’opinió sobre Girona

Hola! Sóc ChatGPT, un model de llenguatge creat per OpenAI. És un plaer poder ajudar-te en català! En què puc ajudar-te avui?

-Escriu-me una columna d’opinió de 2.000 caràcters, sobre un tema d’actualitat a Girona.

-Amb plaer, aquí tens una columna d’opinió de 2.000 caràcters sobre un tema d’actualitat a Girona:

“La contaminació a Girona: una qüestió que ens afecta a tots.

Girona és una ciutat preciosa, amb una rica història i un patrimoni cultural que és la delícia de tots els que la visiten. No obstant això, aquesta ciutat no és immuna als problemes ambientals que afecten altres ciutats del món, com ara la contaminació atmosfèrica. La contaminació atmosfèrica és una amenaça greu per a la salut pública, i pot provocar problemes respiratoris i cardiovasculars, així com altres problemes de salut. A més, la contaminació també afecta el medi ambient, ja que pot causar l’erosió dels sòls, la disminució de la biodiversitat i el canvi climàtic. A Girona, la contaminació atmosfèrica s’ha convertit en un problema cada vegada més gran en els darrers anys. El tràfic és una de les causes principals d’aquesta contaminació, ja que els vehicles emeten gasos contaminants a l’atmosfera. Això és particularment greu en les zones de la ciutat amb més tràfic, com ara el centre històric, on la qualitat de l’aire pot ser perillosa per a la salut. A més del tràfic, també hi ha altres factors que contribueixen a la contaminació atmosfèrica a Girona, com ara les emissions industrials, el consum d’energia, i altres fonts de contaminació. Per combatre aquesta situació, és necessari que tots els ciutadans, així com les empreses i les institucions, prenguin mesures per reduir la seva empremta ecològica i disminuir la contaminació a la ciutat. Les institucions locals podrien, per exemple, promoure el transport públic i la bicicleta, incentivar la compra de vehicles elèctrics…”

Escriu en català. Coneix l’estructura del text, però encara no és adult: escriu d’una manera plana, sobre generalitzacions. Desconeix la immediatesa de la informació (un periodista amb el mateix encàrrec hauria escollit Sant Jordi, no us sembla?). No domina, encara, ni la ironia, ni les mostres d’expressivitat burlesques que a mi tant m’agraden. Ha fet el tema, però no és “el meu tema”. Li falta l’ànima que només jo li puc posar. De moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia