Opinió

Keep calm

Obert per vacances

Aquesta setmana ha començat un dels agostos amb més voltatge polític dels que es recorden. La treva de la informació política que cada any ens proporcionava l’estiu, aquesta vegada no arribarà; si habitualment les redaccions de política dels mitjans de comunicació cobrien l’actualitat gràcies als serveis mínims, aquest agost els tocarà treballar a ple rendiment.

Per molt que les negociacions per la investidura de Pedro Sánchez es deixin per al proper mes de setembre, hi ha pactes més urgents que no poden esperar, com per exemple la negociació per decidir quins partits ocuparan els càrrecs de les meses del Congrés dels Diputats i el Senat espanyols. El dia 17 d’agost –just la setmana de l’any amb més cartells penjats de “Tancat per vacances”– es constituiran les cambres i s’hauran de votar els membres de les meses.

Això vol dir que abans d’aquest dia els partits s’han de posar d’acord sobre quins diputats i senadors ocuparan les presidències i els llocs clau, un intercanvi de cromos complex on entren en joc altres qüestions, com ara la possibilitat que algun partit espanyol presti diputats a Esquerra Republicana i Junts perquè puguin tenir grup parlamentari propi al Congrés.

Aquest mes, doncs, els polítics no tindran les habituals vacances pagades ni tampoc les tindrà Felip de Borbó, que el dia 21 d’agost haurà de començar la tradicional roda de contactes amb els partits polítics per decidir a qui encarrega que se sotmeti a la sessió d’investidura.

El rei Felip VI, però, es pot dir que és el que menys preocupa, perquè mai no deu arribar precisament gaire fatigat al mes d’agost, a diferència dels seus súbdits, és a dir, tots nosaltres, a qui unes vacances totals de la política (no cal que siguin pagades) la veritat és que ens haurien anat la mar de bé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia