Opinió

De reüll

Viure i oblidar

Les dades de l’OMS preveuen que l’any 2030 hi haurà 75 milions de persones afectades per alguna demència. La xifra creix fins als 132 milions si ens n’anem al 2050. I hi anem de cap! A l’Estat espanyol, cada any, hi ha 40.000 nous casos d’Alzheimer. Són les dades que s’han publicat aquesta setmana, coincidint amb el Dia Mundial de l’Alzheimer. Després de segles d’avenços científics per allargar l’esperança de vida, el somni s’ha fet realitat. L’esperança de vida a Catalunya ha crescut més de set anys en els últims 40. Alhora, i en paral·lel, hem viscut un increment precipitat de les malalties associades a alguna demència. És això un sinònim de qualitat de vida?

Viure el procés de les malalties associades a les demències és colpidor per a la persona afectada i per a la família i acompanyants, i no estem preparats, socialment, per fer front a tot el que va lligat a aquests processos. Tenim grans professionals que detecten i diagnostiquen, però no tenim solució, i tenim un acompanyament a famílies i persones afectades que, sovint, no cobreix les expectatives. Necessitem destacar el valor de l’acompanyament digne a pares i avis en benefici d’una societat més humana i, també, més sàvia. Si no, només ens queda viure per oblidar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia