Opinió

De reüll

Un dia és vida

El Regne Unit ja ho ha comprovat amb la prova pilot més gran del món. Treballar quatre dies a la setmana en lloc de cinc, mantenint el sou, acaba repercutint positivament en l’empresa i la salut dels treballadors. Els resultats de la prova que es va fer durant sis mesos en 61 empreses i organitzacions britàniques, amb 2.900 treballadors, corroboren una reducció dràstica dels nivells d’estrès i les baixes laborals per malaltia, i un petit increment de l’1,4% de productivitat. Què més es pot demanar?

Doncs, sí... que també ho facin a casa nostra, no? Algunes empreses estan començant a implementar assajos en aquesta línia a l’Estat espanyol i a Catalunya. Si els resultats són tan clars, què esperen a fer-ho totes? Quins són els inconvenients? Els costos?

El 92% de les empreses que han participat en l’estudi britànic asseguren que continuen amb la setmana laboral de quatre dies i algunes ja han assegurat que el canvi serà permanent. Amb tres dies de festa és molt més fàcil per als treballadors conciliar la vida laboral amb la familiar i els compromisos socials, creix el compromís i la participació en organitzacions i entitats lúdiques, culturals i festives... I, si millora la salut de les persones, millora també el sistema sanitari. Perquè és poquet, però un dia dona molta vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia