Opinió

Keep calm

‘Eufòria’

No em trobareu entre els seguidors dels concursos musicals, siguin en català, castellà o suahili. A TV3 ara triomfa Eufòria, un xou que ha enganxat joves que segurament no miren cap altre programa de la cadena. Però Catalunya no seria el que és si una cosa amb un cert èxit, el que sigui, no va acompanyada amb una polèmica gairebé caníbal entre tots els que es volen apuntar el tanto.

Toni Cruz i Josep Maria Mainat, dues terceres parts de La Trinca, van demandar TV3 i els creadors del programa per presumpte plagi d’Operación Triunfo, concurs que ells mateixos van perpetrar i que va crear monstres com David Bisbal o Rosa de España. Que deu els perdoni. La situació és prou kafkiana, ja que Cruz i Mainat posen la demanada en nom d’una empresa, Gestmusic, en la qual ja no treballen. Ho fan per despit, que no sigui dit.

Desconeixem si els famosos i folgats productors van passar per caixa quan van posar Xavier Sardà a fer de David Letterman o van copiar sense dissimular el format Got talent quan els seus comptes corrents nedaven en l’abundància. Si haguessin estat llestos, amb Eufòria haurien pogut presumir sobre la influència cultural de la seva pretesa creació i fins i tot alegrar-se perquè un país petit com el nostre i una llengua arraconada pugui treure el nas en un concurs musical de joves. Que de concursos de música se’n fan, tampoc ens mamem el dit, des que es va inventar la televisió.

Més trist encara és que l’origen de la productora i, per tant, de la fortuna dels senyors de La Trinca va començar gràcies a l’oportunitat que els va donar TV3 amb el programa No passa res. Si no hagués estat per aquella finestra que la televisió nacional els va obrir, on serien ara Cruz i Mainat? Potser fent gires amb La Trinca. Més bé ens ho hauríem passat que amb la majoria dels seus programes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia