Opinió

Lletra petita

Ja no hi ha sequera?

“Cal continuar treballant en els projectes de noves infraestructures que ja estan en marxa i preveure les que facin falta. Amb la pressa necessària i sense pausa

Amb un mes de maig intens de pluges, combinat amb dos períodes electorals encadenats, podria fer la sensació que la sequera està superada. Seria imperdonable, però, repetir els errors de l’anterior episodi de manca de pluges, en què vam estar al llindar de l’abisme –fins i tot es va demanar un miracle a la Moreneta– i una revifada meteorològica va provocar una mena d’amnèsia col·lectiva sobre el perill de no disposar de prou aigua. D’excuses en tenen tots els colors polítics i els retrets s’han fet públics en la campanya electoral catalana. Per uns en va tenir culpa el tripartit, que va deixar l’ACA amb un deute inassumible. Per altres la llufa s’ha de penjar a Junts, que no va tirar endavant els projectes de noves infraestructures. I també n’hi ha per la gestió recent d’ERC, per no haver vist a venir l’abisme. I, segurament, acaba sent la combinació d’un xic de tot. La qüestió, però, és que el passat ja està escrit. I on s’ha de posar la lletra és en el futur immediat. I d’aquí la importància de no caure en els errors anteriors.

Tant si la meteorologia ens beneeix amb més aigua com si no, el que tothom té clar és que el canvi climàtic és una realitat –bé, l’extrema dreta encara té la barra de dubtar-ne– i que els episodis de sequera seran reiterats. Cal estar preparats, sigui quin sigui el color o colors del futur govern català. El que se’n diu un pacte de país, que no entén d’ideologies sinó de prioritats ciutadanes. I l’abastiment d’aigua n’és una. Per tant, quan el nou govern de Catalunya comenci a carburar –ves a saber quan serà!– caldrà continuar treballant en els projectes de noves infraestructures que estan en marxa i preveure totes les que facin falta. Amb la pressa que sigui necessària i sense pausa. I, sobretot, sense excuses i sense retrets. Empassegar amb la mateixa pedra no té raó de ser. Perquè les conseqüències en la vida diària del ciutadà i de les activitats econòmiques ja s’ha vist que són realment importants. L’aigua, si cau del cel, millor. I, si no, cal tenir els recursos per generar-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia