Articles

Colpisme mediàtic

Diàleg

L’editorial conjunt publicat aquest dijous per la majoria de diaris catalans ha aconseguit l’efecte desitjat, segons es desprèn de l’aïrada reacció de la premsa autodenominada nacional –nacional espanyola, s’entén.

Només cal observar de quina manera s’ha qualificat el gruix ideològic de l’editorial, compartit per diaris de diferents orientacions polítiques i representatiu de formes molt diverses d’entendre la societat catalana, per comprendre que les crítiques rebudes tenen una única intenció política, la de confondre l’opinió pública espanyola sobre el que passa a Catalunya. I el que passa en aquest país és que la societat està articulant una resposta transversal a una sentència que pretengui invalidar allò que els catalans vam aprovar i els espanyols acceptar.

L’editorial conjunt ha desemmascarat
la fal·làcia més injustificada de les que sustenten la crítica al catalanisme, la que assegura que tot plegat es tracta de la defensa d’interessos oligàrquics incapaços de mobilitzar ningú. El nacionalisme espanyol encara no s’ha adonat que ha quedat fora de joc i encara menys s’ha adonat que l’efecte que aconsegueix no és un altre que el d’engreixar la maquinària independentista. Per això només se’ls acut utilitzar paraules com colpisme.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.