Opinió

LA COLUMNA

Wikilibido

Aquesta història de Wikileaks és ben curiosa, com ho és la trajectòria de Julian Assange, el seu creador, i com ho són les reaccions planetàries en favor de la xarxa que ha desemmascarat la diplomàcia americana. Abans d'aquesta bomba superlativa, Wikileaks ja havia fet públiques altres filtracions, quasi sempre referides a règims dictatorials o a pràctiques deshonestes. És quan ha entrat en conflicte amb la primera potència mundial que la tempesta s'ha desfermat. Aquí hi ha una pel·lícula interessantíssima, plena d'aventures i escenes d'acció, tot i que la base argumental s'hagi de buscar en una pantalla d'ordinador. Assange va tenir una infantesa molt moguda, una etapa com a periodista i després aquesta turbulència en la qual amaga la seva personalitat, canvia de telèfon com qui ho fa de calçotets i es converteix en una mena de Robin Hood absolutament contemporani. És a dir: en lloc de llançar fletxes es dedica a torpedinar els secrets més ocults del sistema. Com va dir fa uns dies Marcel·lí Antúnez, home del ram de l'espectacle, el fenomen Wikileaks demostra que la política és com el teatre, que una cosa és el que passa a l'escenari i una altra, de ben diferent, és el que succeeix enmig de les bambolines.

Totalment d'acord. Qualsevol transparència, en qualsevol escenari, és una bona notícia. I per mal que faci a segons qui, sembla que és superior l'interès de conèixer la veritat que no pas un hipotètic oasi tranquil i tèrbol. L'últim episodi d'aquest culobrot té relació amb la tendència natural d'Assange cap a una satisfacció intensa de la seva libido. A Suècia, aquest estiu, va lligar amb dues noies diferents amb poques hores de marge. En circumstàncies com a mínim dubtoses, totes dues es van posar d'acord per denunciar-lo, tot i que, pel que diuen, van tractar extraordinàriament bé el suposat agressor. Ara és a la presó per un assumpte que s'haurà d'aclarir tard o d'hora i no pas per la seva labor al front de Wikileaks. Com li va passar a Al Capone, més o menys. El que he dit abans: aquí hi ha una gran pel·lícula.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.