Opinió

La dignitat del regidor

Les darreres setmanes, amb la constitució dels nous ens locals, hem reviscut la qüestió del que han de cobrar els polítics, especialment a les ciutats mitjanes i grans. Es discuteix quant han de cobrar però en realitat caldria sobretot aclarir, delimitar, què els correspon fer.

És erroni pensar que un regidor ha de fer feina a l'Ajuntament i que, per tant, ha de cobrar. Si cobra, aleshores el regidor treballa, redueix la seva activitat laboral privada, la qual cosa fa pensar que ha de cobrar més; com a contrapartida, s'hi dedica més. Espiral cap amunt que l'estat de les finances ha moderat però que es reactivarà tan bon punt sortim de la crisi. El resultat és que el lloc de regidor acaba essent atractiu per a persones que busquen sobretot la compensació i no tant fer un servei a la col·lectivitat. Comporta també que no es presenti a les eleccions gent de vàlua que no vol renunciar a la seva activitat professional com li exigiríem a canvi de la retribució. També distorsiona la carrera i l'activitat dels bons professionals que treballen en els ajuntaments, que veuen part de les seves funcions assumides per càrrecs electes, no necessàriament ben preparats. Els regidors no han de treballar, sinó representar els veïns i decidir, manar. Assumeixen una funció molt important i molt digna que no s'ha de convertir en una simple activitat laboral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.