Opinió

DE SET EN SET

Així ens fan funcionar

Té raó en demanar l'eliminació dels funcionaris prepotents i incomplidors

Si els taxistes fossin funcionaris, la meitat es dedicaria a fer informes i no agafaria mai el volant; caldria demanar els seus serveis amb preinscripció una setmana abans; estarien adscrits a districtes, de manera que el vehicle que us baixa de les Corts pararia a plaça Macià i hauríeu de fer transbord a un de l'Eixample; circularien a la velocitat mínima permesa; farien pausa per esmorzar a mig trajecte; no se'n trobaria mai cap a l'agost ni per Nadal; la quantia de la propina, inexcusable, seria objecte de debat en comissió parlamentària i modificada cada any, i qui estaria obligat a dur la guia de carrers seria el passatger. Indubtablement, seria un sector econòmic deficitari; però els socialistes el considerarien un dret social irrenunciable; CiU lamentaria la situació però trobaria preferible deixar les coses com estan; ERC demanaria escenificar la baixada de bandera amb un banderí ad hoc; el PP exigiria que conductor i usuari no entaulessin conversa només en català, i ICV voldria que el transport es realitzés en vehicles de tracció humana (rickshaws), més sostenibles. No és cap exageració; només s'ha de veure com funcionen les activitats que l'administració gestiona.

Té tota la raó el president de la patronal, Joan Rosell, en demanar l'eliminació dels funcionaris prepotents i incomplidors; però el defecte és cultural i polític. Si l'administració es decideix a corregir les males pràctiques, crearà un cos d'inspectors, oficines d'atenció postservei i comitès de control (amb places assignades a partits i sindicats d'acord amb llur representativitat) que multiplicaran el problema. I és que per arreglar-ho caldria una formació intel·lectual i moral que la mateixa administració fa dècades que vetlla perquè no tinguem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.