Opinió

Ull de peix

Carta a Ruiz- Gallardón

Estem parlant de llibertats civils, i vostè no té dret a conculcar-les.
De cap manera

Senyor ministre: vostè ha anunciat unes mesures, emparat en la majoria absoluta del seu partit, que són una ignomínia, sobre les tres condicions legals per avortar:

En primer lloc, senyor ministre, perquè signifiquen un retrocés en els drets civils de les persones que té l'obligació de governar. Li vull recordar que les dones també som ciutadanes de ple dret, que no som ni vaques ni conilles i que vostè no n'és el ramader.

En segon lloc, senyor ministre, perquè així confon aquest estat amb un de teocràtic, en que la religió és qui governa i no la societat civil.

En tercer lloc, senyor ministre, i li prego que desempolsegui els llibres de text de la carrera que va cursar, perquè els embrions no tenen drets civils. Enlloc. Fins i tot a la Declaració dels Drets Humans hi ha una afirmació que sempre m'ha fet somriure: “Els nascuts a la Terra”

En quart lloc, senyor ministre, perquè quan una dona avorta –i cregui'm que cap ho fa per gust– és empesa per una necessitat; si vol tornar a veure les dones riques avortant en clíniques europees i les pobres fent servir agulles de fer mitja, pensi que som al segle XXI.

En cinquè lloc, senyor ministre, perquè si se sent obligat per les seves idees religioses, que no tenim, els ciutadans i ciutadanes, cap obligació de compartir, o pels jerarques eclesiàstics, recordi que quan un avortament és espontani, no provocat, cap capellà ve a batejar el fetus, sinó que es llença com quan tallen una cama infectada, ni té dret a cognoms.

En sisè lloc, senyor ministre, perquè està confós i no escolta les dones: mai propaguem ni defensem l'avortament, sinó la despenalització.

En setè lloc, senyor ministre, perquè el dret de les dones al seu propi cos és incontestable, tant si li plau com si no li plau.

En vuitè lloc, senyor ministre, perquè rere tots els prejudicis que envolten la concepció i el part hi ha clavada, com una estaca, una idea matriu: la negativa a consentir que les dones controlin un tema tan important com la demografia.

I en novè lloc, senyor ministre, perquè estem parlant de llibertats civils, i vostè no té dret a conculcar-les. De cap manera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.