Opinió

Ull de peix

Per què no feu la vostra?

Ara per ara, el que regna és fer veure que no passa res

Estem preparats per a les desqualificacions dels espanyols, que encara no s'han fet efectives perquè, suposo jo, estan intentant articular un discurs coherent. Ara per ara, el que regna és el silenci: fer veure que no ha passat res. Així doncs, han passat del machadià “desprecian cuanto ignoran” al “ignoran cuanto desprecian”. I el president, NS/NC. En canvi sí que han pres la paraula els unionistes catalans, que han virat sobre tres eixos: el primer, què fareu de nosaltres, els que sí que ens sentim espanyols? Però, home, Rivera, no et posis nerviós, que aquí no sobra ningú. El segon, el desastre econòmic que serà Catalunya sense Espanya, fora de la Unió Europea i sense mercats. No em feu riure: com viu Andorra? Però és que la pregunta amaga la seva inversa: com s'ho farà Espanya sense Catalunya? I que consti que desitjo el millor per a Espanya, i tenir-hi un bon veïnatge. I el tercer, i el més reiterat: això només és una part de Catalunya, l'altra part no hi va sortir, a la manifestació, i el president ha de governar per a tots els ciutadans. Vinga, us ho explico: les dues parts de què parleu no estan igualades: els unionistes sou una aclaparadora minoria; en tot cas, sense un referèndum, no podeu parlar de meitat i meitat; a més, als independentistes, com a ciutadans de l'Estat espanyol, mai ens han tingut en compte, i mai no heu desqualificat el govern espanyol per això; i al País Valencià? ¿vau dir als vostres companys Zaplana o Camps que quan atacaven els catalanistes estaven atacant ciutadans valencians dels quals també eren presidents?

Teniu a l'abast una prova que us traurà de dubtes: ¿per què no feu una magna manifestació espanyolista, encapçalada per Alicia Sánchez Camacho i Albert Rivera; perquè no es desequilibri la pancarta –que podria dir: “Viva España”, o “Una Grande y Libre”, o “Cataluña española”, o el que us vingui més de gust–, podria venir també Pere Navarro, a títol personal. Feu-la. La respectarem de tot cor. I fins i tot us prometo que hi ofegarem les rialles. Va: proveu-ho i tindreu un indicador de quants sou, la vostra “meitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.