de set en set

Fiblades d'estiu

Només ens piquen les femelles perquè necessiten la sang per a la posta d'ous

De la mosca i del mosquit, res en podem treure de profit! Si la dita no està patentada, ja me la poden adjudicar, perquè no hi ha cosa més emprenyadora a l'estiu que aquests insectes dípters que solen amargar-nos la migdiada i les vetllades al jardí. Pensava en els mosquits tot gratant-me les seves darreres incursions, quan m'ha vingut al cap la cançó No me moleste mosquito, una peça horrorosa que van treure les deixalles dels Doors, anys després de la desaparició de la seva ànima, Jim Morrison. Les persones que som víctimes d'aquests petits xucladors hem de suportar llargues coïssors, i ara només ens faltava el mosquit tigre, que ataca de dia i de nit. Els estudiosos diuen que només ens piquen les femelles quan han estat fecundades i ho fan perquè necessiten la sang per desplegar la posta d'ous. Ara bé, perquè punxen a una persona més que a una altra? Bàsicament per l'olor corporal que desprenem: mentre que en alguns casos actua de repel·lent, en altres la suor és l'esquer. També els atreuen els nivells de colesterol o de vitamina B, tot i que la versió popular és que els qui som víctimes del flagell dels mosquits és perquè tenim la sang més dolça! Compte amb els mosquits que en altres territoris poden transmetre malalties molt greus com la malària, la febre groga, el dengue i perilloses infeccions. Els mosquits són emprenyadors aquí i allà, i també ho són les mosques, sense tanta mala bava, tot i que mosques i mosquits comparteixen el famós ziga-zaga i el zum-zum quan estem dormint. Les mosques no són del tot inofensives i poden transmetre malalties, com ara la temuda tse-tse, que fa dormir el son dels justos, o picar fort, com la mosca negra.

Aclariment: En relació amb la columna de dimecres passat, he d'apuntar que ICV va presentar el 26 de juny una proposició no de llei per demanar explicacions al govern espanyol sobre les retribucions als esportistes professionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.