Opinió

Pel broc gros

La veritat que sembla que sigui de mentida

Tura Soler / [email protected]

I cap de les llumeneres de l'enginyós sistema que es van empescar per recaptar a vista d'ocell no fa el gest d'aixecar el cul de la cadira oficial

irculava per les xarxes socials fa uns dies una notícia ful que assegurava que havien detingut un guàrdia civil que va ser atrapat quan posava un paquetet de droga a la bossa de Carme Forcadell. Tot i que alguns, convençuts que els aparells de l'Estat són capaços de qualsevol cosa per frenar el procés, il·lusos de mena, s'ho van arribar a creure, ja es veia de tres hores lluny que era una bola. El mateix dia que llegia això, aquesta cronista estava redactant el cas d'un botiguer de Cassà de la Selva, que es passa el dia i la vida atenent els clients del poble, i que pateix una kafkiana situació: els Mossos, per ordre del jutjat, se li van quedar un cotxe nou de trinca fa vuit anys i ell no para de rebre multes i més multes per infraccions i temeritats que cometen els agents de la llei a cavall del seu cotxe. I vaig tenir por. Por que, tot i ser una notícia veraç i real com la vida mateixa, la gent no es pensés que es tractava d'una altra notícia ful pastada al forn d'algun sector insidiós. S'ha de reconèixer que sembla que no pugui ser. Però és així, i l'amo del cotxe, que no està imputat en cap causa judicial, no se n'ha sortit ni picant a les portes del jutjat ni clamant al cel. Ell rep les multes i els Mossos infringeixen impunement. És ben bé que darrerament les notícies que arriben de la carretera semblen un acudit. Una altra: el Servei Català de Trànsit s'havia posat a multar a tort i a dret per no haver passat la ITV els que no l'havien passat, els que l'havien passat i els que no l'havien de passar també, amb el seu brillant sistema de captar matrícules per radar. Veuen el gran fiasco, demanen disculpes amb la boca petita, carreguen les culpes a la DGT (de moment, sempre queda Madrid per declinar responsabilitats) i en lloc d'esborrar d'ofici totes les sancions mal posades per la seva mala traça i poca manya, obliguen els pobres afectats a anar a fer el recurs, perdre temps i paciència. I qual el bonifaci recurrent arriba a la finestreta encara es troba amb l'advertiment: pensi que si no li accepten el recurs no tindrà dret a la bonificació del 50% que oferim si paga ara mateix. Per llogar-hi cadires. I cap de les llumeneres de l'enginyós sistema que es van empescar per recaptar a vista d'ocell no fa el més mínim gest d'aixecar el cul de la cadira oficial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia