gastronomia

Nova direcció a la Masia de l'Era

Araceli Páez va descobrir l'any 1993 aquesta vella masia pairal, situada al bell cor de la petita població de la Riera de Gaià, que té més de 200 anys i, convenientment arreglada, la va convertir, amb l'ajuda dels seus fills, en un restaurant de cuina tradicional catalana. L'Araceli s'ha jubilat i l'establiment ha passat a unes noves mans que, afortunadament, volen seguir la línia de bona cuina tradicional que ha desenvolupat durant els darrers 12 anys aquesta casa. Els nous propietaris que gestionen directament l'establiment són en Josep M. Mestres, un català que sempre ha somniat tenir una masia pairal, i les seves filles, vallenques de naixement. Ell és el cuiner i elabora una bona cuina tradicional catalana.

L'entrada a l'establiment dóna a un pati amb una fonteta de decoració, que a l'hivern s'aprofita per servir les calçotades i a l'estiu és ideal com a terrassa. La masia conserva la gran portalada antiga i, a dins, la decoració és rústica i les parets de pedra. La capacitat del menjador és de fins a 200 comensals i disposa de sala per a fumadors. El celler de la Masia, una peça clau dels menús culinaris, està dirigida per la mateixa família, que té cura de la cava, amb més de 40 referències. El vi de la casa és de la denominació d'origen Somontano, Montesierra i Viñas del Vero, criança de l'any 2004.

Entre les especialitats de la casa cal esmentar els cargols a la llauna, 15 euros; l'amanida del xef, 9,50; la tèbia de tomàquet amb rotlle de cabra, 9,50; llonza a la brasa, 22; peus de porc i galtes a la brasa, 8,50; filet al foie, 24; bacallà amb samfaina, 18; rap amb gambes a la brasa, 21; mousse de mató amb poma, 5,25; pastís borratxo, 4,60, i crema catalana, 4,30, entre altres. També ofereix un menú per 10 euros. A les taules de la Masia de l'Era sempre ha estat  fàcil trobar-hi gent popular i famosa, de la ràdio, la televisió, el cinema i altres arts, que tenen casa prop de la Riera de Gaià. El secret és una bona cuina tradicional, a uns preus molt raonables i en un ambient agradable. La nova direcció vol continuar per aquest camí, de la mà de Mestres.

Adreça: C/ Sant Joan, 64. 43762 La Riera de Gaià Telèfons: 977 65 54 02  i 630 92 97 72 Horari: de  13.00 a  15.30 h i de 20.30 a 23.00 h. Tanca els dilluns tot el dia i de l'1 al 15 d'octubre. Serveis: Aire condicionat, aparcament, terrassa i tres menjadors privats. Gossos només a la terrassa Targetes: Visa i Master Card Mail: [email protected]  web: Web: www.restaurantmasiaera.com


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.