Opinió

De set en set

Pla Renove

Hi haurà la meitat de cares noves al Parlament després del 27-S. Un fet positiu en un país que la llei electoral no obliga que hi hagi limitació de mandats. De sempre ha estat fàcil amb el suport dels aparells dels partits eternitzar-se en els escons dels Parlaments. Ara, els partits no han deixat d'existir on s'han inclòs més cares noves que s'hauran d'adaptar i disciplinar davant del caducat i poc flexible reglament del Parlament de Catalunya. Cal tenir present que el Parlament és un reflex de la societat, on hi ha de tot: savis, mediocres, treballadors, ganduls, honestos, deshonestos, etc. Molt s'ha parlat i debatut sobre la idoneïtat que als Parlaments s'hi hagin de presentar persones de reconeguda trajectòria professional, quan de ben segur és molt més aprofitat per la societat que un bon metge pugui investigar, operar, passar consulta... Que un bon empresari faci funcionar empreses o que un jutge dicti bé les seves sentències en comptes d'estar-se assegut al Parlament per donar el seu punt de vista. Al Parlament no hi calen persones que sàpiguen molt i molt de temes concrets. Altra cosa és en el govern i en els llocs executius on cal que els personatges que són al capdavant d'un departament o d'una conselleria tinguin llum pròpia, experiència i tècnica amb la matèria per fer funcionar i administrar el pressupost que els ha estat assignat. El desig que voldria de perfil d'un parlamentari hauria de ser el d'un ciutadà honest i sobretot amb visió de futur davant de tots els temes que s'aborden en un Parlament, i lògicament persones que en el seu àmbit privat –joves i d'edat– hagin demostrat ser honestos en les seves tasques professionals.

El pla Renove ens aportarà personatges com ara Lluís Llach. Labordeta va tenir els seu minut de glòria al Congrés. Cantava pels passadissos un clàssic del seu repertori: A veces me pregunto qué hago yo aquí... Gilberto Gil va demanar a Lula fer mig any de cantant i mig any de ministre, i Semprún va dir a Felipe González: “A partir de les cinc, llegeixo i escric.” Aquests i d'altres eren personatges que també reflecteixen una part de la societat amb dret a escó...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia