Opinió

Full de ruta

Assessors

Dels 350 diputats del Congrés el 1977, quants eren professionals?
Els franquistes

De debò que continuo sense entendre qui assessora aquesta gent del Partit Popular. Amic d'ells segur que no és, o no li fan gaire cas, perquè algun dels estirabots que utilitzen per desqualificar els adversaris no hi ha per on agafar-los. Recordin, si no,
Soraya Sáenz de Santamaría i altres conspicus populars remarcant entre mitges rialletes displicents tota la gent de la llista de Junts pel Sí “que no són professionals de la política”.

El Partit Popular acusa molts catalans de manipular la història. Doncs no sé què és pitjor, si això o el que fan ells, que és ignorar-la directament. Perquè, a veure, dels 350 diputats que es van escollir al Congrés dels Diputats l'any 1977, quants “polítics professionals” hi havia? Pausa per pensar.

En efecte. Sí que n'hi havia, però resulta que tots eren franquistes, com ara Manuel Fraga i Laureano López Rodó. Perquè resulta que durant 40 anys, per dedicar-se a la política, s'havia d'aixecar el braç i jurar els principios fundamentales del Movimiento, la Constitució d'aquella època. I, ja posats, entre els set redactors de la Constitució ara vigent, aquesta que treuen a passejar cada cop que els convé, quants “polítics professionals” hi havia? Fraga, fundador d'AP, esdevingut PP.

De manera que els “polítics professionals” representaven l'antic règim, i els no professionals que segurament també devien provocar rialletes displicents l'any 1977 al búnquer, hi havia tots aquells que volien portar Espanya cap a la democràcia. Vigilada atentament pels militars, no cal oblidar-ho.

Ara la situació és diferent, perquè hi ha persones dedicades a la política des de fa molts anys que també volen portar el nostre país a un marc de convivència millor que el que tenim ara. Però desqualificar l'adversari acusant-lo d'un suposat amateurisme és ficar-se de peus a la galleda, per no escriure una altra expressió que fa mala olor.

Un altre cas. L'exalcalde de Badalona, que ara diu no sé què de limitar els drets sanitaris de les persones. Mira que proposar això mentre veiem com la gent mor ofegada al mar i asfixiada als camions fugint de la guerra... Falta d'humanitat o d'oportunitat? Això que ho digui l'assessor del Partit Popular. Però jo, que no em dedico a la política, em sé la resposta sense cap dubte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia