Opinió

Keep calm

Demà passarem vergonya

Demà és 12 d'octubre, el Día de la Raza, que fa no gaires dècades va ser rebatejat com a Día de la Hispanidad però que en realitat commemora el mateix: una invasió colonial, un dels genocidis més grans de la història, un intent d'aniquilació dels natius americans. Aquest és un dels peatges que hem de pagar pel fet de pertànyer a l'Estat espanyol: la vergonya de viure en un país que, no només no demana perdó mai per res, sinó que fa bandera, amb fatxenderia, de l'opressió contra altres pobles.

Però deixant al marge el que va passar fa sis segles, el que de debò preocupa és el que passa cada 12 d'octubre a Barcelona. L'any passat a Montjuïc tres partits falangistes van fer un acte públic amb proclames xenòfobes, catalanòfobes i amenaçadores. Entre altres barbaritats van reclamar que es posés “davant d'un escamot d'afusellament el Companys de torn, es digui Mas o Junqueras”. Els vídeos encara són penjats a internet. L'entitat Drets ho va portar a la fiscalia provincial de Barcelona, que al mes de març va decidir arxivar el cas argumentant que
no hi veia delicte.

La Falange Española de las JONS ha tornat a convocar aquest mateix acte per demà. Així, doncs, tot fa preveure que la mateixa setmana que farà setanta-cinc anys de l'afusellament del president Companys, hi haurà, un any més, líders polítics que faran proclames d'odi contra Catalunya impunement. Representen organitzacions que formen part del registre de partits polítics del Ministeri de l'Interior i són, per tant, legals. Diran el que vulguin i la justícia espanyola es quedarà de braços plegats.

Demà passarem vergonya. Perquè sis segles després seguirem commemorant un genocidi i perquè quaranta anys després de la mort de Franco constatarem que el seu esperit encara és molt present entre nosaltres. I tot, amb la connivència de l'estat que encara viu dels nostres impostos. Bon dotze d'octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia