Opinió

Full de ruta

De tants per cent

El baròmetre del CEO és una mina per refermar arguments, tant se val de la mena que siguin

Si sou decidits, proclius als canvis dràstics i, a més, independentistes, podeu vantar-vos de la vostra gosadia amb una dada estadística de les que sempre agrada esgrimir. Heu de saber que els votants de Junts pel Sí i la CUP es declaren més disposats a assumir riscos en el dia a dia (en una escala de zero al deu, 6,06 i 6,79 respectivament) que no pas els pròxims als partits unionistes (4,74 els del PSC o 5,19 els del PP). Feu-ne virtut: el món és dels valents. El baròmetre del CEO és una mina per refermar arguments, tant se val de la mena que siguin. Preneu l'enquesta i baixeu feliços al bar o a Twitter, cervesa en mà.

Els partidaris de la independència poden dir que el sí puja del 42,9% al 46,7%. Els del no, que l'opció de quedar-se a Espanya continua guanyant amb l'aval d'un 47,8% dels enquestats. Els cupaires veuen premiada la seva coherència discursiva amb una estimació d'entre 14 i 15 escons i una alta intenció directa de vot que els reforça en la negociació amb JxSí, refermada en els 61-63. Del sondeig es pot concloure que és la CUP la que amplia ara la majoria social. Però, ep! Els escuders d'Artur Mas precisen que el treball de camp és previ al doble rebuig de la CUP a la investidura del president de la Generalitat en funcions, tot insinuant que això els castigarà a les urnes si hi ha eleccions al març. Qui no es consola és perquè no vol.

Els de la tercera via també es poden estarrufar de satisfacció. Dins de JxSí i la CUP hi ha gent no independentista (el 7% i el 9,2% votarien no). ¿Què més cal per defensar que el que exigeix la majoria és un canvi de marc però no un estat català per la via unilateral, sumat al 52% de vots no sobiranistes del 27-S? I encara dirà algú, ara que s'han donat més marge per resoldre la investidura i l'estabilitat del futur govern, que la conquesta del 23,1% d'electors de Catalunya Sí que es Pot que volen la independència ha de ser la prioritat de JxSí i la CUP. Poseu un percentatge a la vostra vida. Amaniu-lo amb l'argument que necessiteu defensar i afegiu-hi un pensament de sal abans que algun aixafaguitarres us recordi que, per norma general, a la cuina dels sondejos tot és molt complicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia