Opinió

Keep calm

Operació catalana

Amb un escenari tan fragmentat, els partits lluiten vot a vot. I en aquesta batalla el debat català és tot just un argument

Operació Menina, operació Salvar el Soldat Sánchez, operació pacte entre perdedors... La campanya de les eleccions generals ja no va de qui guanyarà els comicis, sinó de qui i com governarà després del 20-D. Rajoy necessita fer créixer una victòria que les enquestes pronostiquen insuficient. Per Pedro Sánchez, l'objectiu és evitar la desmobilitzadora moral de derrota que està envaint els socialistes. Ciutadans necessita esborrar la imatge de partit imprescindible per als pactes però sense possibilitats de guanyar. Per Podem, la major urgència és superar la sensació que els darrers mesos s'ha desinflat massa per tenir prou marge per recuperar-se abans del 20-D...

Amb un escenari tan fragmentat, els partits lluiten vot a vot. I en aquesta batalla el debat català és tot just un argument. De fet, un dels pocs en el qual tots estan d'acord i, per tant, no cal donar-hi gaires voltes. Una situació complicada per a Democràcia i Llibertat i ERC, que amb només cinc dies de campanya apareixen eclipsats per un duel on no tenen res a dir un cop ja han deixat clar que no jugaran al tauler de les aliances postelectorals. Per tant, no són significatius en el joc del govern de La Moncloa que ara mateix se subhasta sense embuts en plena campanya.

Aquest cop cadascun dels vots pot resultar decisiu per arribar a la presidència del govern espanyol, menys els de les formacions catalanes. Mal reclam per atraure votants. Hauran de rumiar molt els estrategs d'aquestes dues candidatures per trobar arguments que canviïn aquesta dinàmica si no volen desaparèixer d'un debat de campanya del qual s'han exclòs. Queden deu dies de cursa electoral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia