Opinió

opinió

El trasllat del laboratori del Trueta al Parc Hospitalari Martí i Julià

En relació amb la carta al director publicada dissabte titulada “Aliança ICS-IAS”, volem explicar que el laboratori clínic de l'Institut Català de la Salut actualment ja dóna servei a les necessitats analítiques dels centres d'atenció primària de l'ICS arreu de la Regió Sanitària de Girona, a més de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), l'hospital de Campdevànol i el mateix hospital Josep Trueta. Actualment el 90% de les mostres biològiques que cal analitzar ja s'han de traslladar fins al Trueta, on a dia d'avui hi ha el laboratori. Quan el laboratori de l'ICS es traslladi al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, aquestes mostres es traslladaran a Salt per ser processades, en lloc del Trueta. Simplement serà un canvi de destinació. Volem recordar que està previst deixar un laboratori més reduït al Trueta per donar resposta ràpida a les peticions urgents sol·licitades dins el mateix hospital Josep Trueta.

Evidentment s'estan treballant aspectes operatius que caldrà canviar amb el trasllat. Un d'aquests canvis serà la intensificació dels transports entre el Trueta i el Parc Hospitalari. En som conscients i està previst. Ben segur que ens ajudarà el fet que fa més d'un any que el servei de transport de mostres i missatgeria entre ICS i IAS ja està unificat. Unes de les mostres que s'incrementaran, per exemple, seran les peticions derivades de la unificació dels serveis d'anatomia patologia de l'ICS i l'IAS al Trueta, l'1 de gener, un servei que fins aleshores l'IAS tenia externalitzat en un altre centre sanitari de Girona, on igualment s'havien de transportar les citologies i biòpsies per analitzar.

Estem segurs que el canvi d'ubicació del laboratori suposarà una millora, ja que l'augment de superfície física al nou entorn és evident. Aquest increment d'espai ens obrirà les portes a poder oferir els nostres serveis a altres centres sanitaris que hi puguin estar interessats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia