Opinió

Xocolata

La veritat de Montoro

El mateix dia que enviava la carta, Montoro deia una gran veritat

El ministre Montoro ha demostrat un cop més que l'autogovern de Catalunya ja és una capsa buida de contingut polític, econòmic i competencial, amb una carta humiliant on quedava clar que els consellers dels governs autonòmics són poca cosa més que uns uixers, que en un termini de 15 dies han de fer exactament el que mana l'amo.

El mateix dia que enviava la carta, Montoro se sincerava i feia unes declaracions que són una veritat com una casa de pagès: “Hem fracassat en la construcció de l'Estat de les autonomies”, tot i afegir que, després de dècades i dècades de transferència directa de recursos fiscals des dels Països Catalans cap a les altres comunitats autònomes, “les diferències entre els territoris segueixen sent molt altes”.

Quanta raó, ministre! Ara bé, si us penseu que aquesta reflexió derivarà en un replantejament que millori el sistema o el faci més just i democràtic, esteu somiant truites. El que ens està dient Montoro és que les concessions que durant la Transició es van arrencar als guanyadors del 39 s'han acabat. Per això la maquinària de l'Estat funciona a tot drap per recentralitzar i buidar de competències les autonomies. Des d'àmbits tan amplis com l'educació fins a les plaques dels vigilants, que segons acaba de dir el TC, han de ser obligatòriament en castellà. I en això estan d'acord més de dues terceres parts del Congrés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia