Opinió

Xocolata

Un drap de colors

Fins i tot la crema de banderes ha d'entrar dins la llibertat d'expressió

Hi ha qui pensa que les banderes són poca cosa més que draps de colors, sense cap contingut en valors o emocions. Tanmateix, per a la gran majoria de la gent, aquí i arreu del món, les banderes són símbols representatius d'emocions, de valors, d'anhels i de principis. Totes les banderes, oficials o no.

La llibertat d'expressió ha d'incloure l'exhibició de qualsevol símbol o bandera? És igual una estelada que una bandera nazi? No és igual. Per a l'Estat espanyol és pitjor. L'any 2014, una bandera nazi donava la benvinguda a la fan zone dels simpatitzants del Real Madrid en la final de la copa del Rei disputada a València. Un fet denunciat a la justícia, que va decidir que entrava dins dels límits de la llibertat d'expressió.

Avui mateix, s'ha autoritzat una manifestació neonazi pel centre de Madrid, que també es farà a Roma, Atenes i Budapest.

Hom pot estar d'acord que fins i tot les manifestacions de caire totalitari o la crema de banderes ha de quedar emparada per la llibertat d'expressió, per més repugnància que pugui provocar.

Per això la prohibició de l'estelada a la final de la copa del Rei d'enguany ha tingut un ressò inaudit a escala mundial. No es pot entendre de cap manera, excepte com la reacció desmesurada d'un estat preocupat i al caire del pànic per un procés independentista que no pot aturar de cap manera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia