Opinió

LA GALERIA

Incivisme o poc seny?

Aquest mal costum
de no reduir la velocitat abans d'arribar
a un pas
de vianants
està bastant arrelat,
per desgràcia

Es tracta del no gens cívic capteniment d'aquells conductors que no tenen cap mena de sentit de la responsabilitat a l'hora de respectar les normes establertes. Hi ha vials de baixada, com el passatge dels Massaguer, que va del carrer de Santa Eugènia al de Joaquim Vayreda passant per les places de Miquel de Palol i de Prudenci Bertrana, carrer molt transitat i sovint de forma perillosa perquè, malgrat el senyal de velocitat que obliga a no passar dels 30 km/h, s'hi sol circular força més de pressa. El problema d'aquesta infracció el trobem a la cruïlla amb el carrer de Pau Casals, on els vehicles que hi circulen han d'aturar-se per un senyal d'estop, avinentesa que aprofiten els espavilats que baixen pel passatge en qüestió per travessar-la sense reduir la marxa i sense tenir en compte que just abans de la cruïlla hi ha un pas de vianants, indicat pel senyal de la voravia i les ratlles blanques del paviment. Allí, la presència d'un vehicle ben aparcat impedeix veure si alguna persona és a punt d'accedir al pas, i el risc d'un atropellament sempre hi és. Per sort, els que van a peu ho tenen present i, abans de travessar, treuen el cap per si de cas. Aquest mal costum de no reduir la velocitat abans d'arribar a un pas de vianants està bastant arrelat, per desgràcia.

Una altra arbitrarietat la trobem als carrers amb dos carrils d'una sola direcció, al final dels quals una fletxa indica que és obligatori el gir a la dreta al carril de la dreta o a l'esquerra al carril de l'esquerra. Quantes vegades un cotxe que va pel carril de la dreta, en arribar a la cruïlla corresponent, gira cap a l'esquerra o viceversa, sense preocupar-se dels que sí que ho fan com Déu mana, amb la possibilitat d'una topada! Ah, i els que, sobretot a les rotondes, envaeixen el carril paral·lel, obligant els que hi circulen a frenar o a apartar-se com poden. Aquesta incorrecta maniobra la solen perpetrar just a la sortida del giratori. I si els ho fas veure, et diuen que han posat l'intermitent. Com si l'intermitent els donés preferència! Per acabar, una altra infracció que no sembla preocupar gens els qui, diguem-ne, la practiquen: aparcar el cotxe en un carrer amb dos carrils en la mateixa direcció, al bell mig d'un d'ells, encendre els quatre intermitents i anar a fer el cafè o a comprar, i que es fotin els usuaris motoritzats del vial. En fi, això és el que passa a la nostra Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia