Opinió

De set en set

Bajanades SA

El 1970 va aparèixer Le sottisier de l'Europe, una guia de tòpics malignes sobre les bestieses contra la resta de països europeus. A Barcelona va editar-lo Barral Editores. ¿No seria bo, al cap de 46 anys, editar un llibre paral·lel sobre les frases poca-soltes que sentim aquests dies sobre la resolució del cul de sac electoral espanyol? Multiplicades pels contertulians, que qualifico d'opiniatres, que sorprenen perquè diuen amb èmfasi bestieses que tothom sap i que, a més, cobren per dir-les. Quan sento apel·lar al seny, al sentit patriòtic, a la generositat política, a l'amor a la pàtria, etcètera, per tal de sortir de l'atzucac on ens han enfonsat polítics que ens reclamen ara el seu vot, tot se'm capgira i em vénen ganes d'enviar-los a pastar fang. ¿O és que consideren una mostra de correcció política la dita Llei Mordassa, o la política d'Ensenyament, o les venjances de còmic barroer del ministre d'Hisenda contra qui el critica, o la mentida sistemàtica (i d'aires sibil·lins) sobre les dades de pobresa a la nostra Pell de Brau o sobre l'endeutament “del país que más crece”?

Amb un afegitó esperpèntic: l'amenaça que, si qui ha estat insultat sistemàticament de falta de sentit d'Estat no s'obre de cames a les amenaces dels vells governants (¿?), haurem de tornar a votar el dia de Nadal. “Oh tragèdia!”, direm, mentiders com som, en veu alta. Però sospito que és l'estímul més sòlid per mirar d'aconseguir les condicions de possibilitat d'aquestes terceres eleccions: ens poden alliberar de tendresa programada (i que té la Casa Reial com a primer espònsor) de les festes nadalenques. Ara sí que serà bo ser president de mesa. O interventor. O apoderat, el terrible dia de Nadal!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia