Opinió

Junts per guanyar, junts pel sí

Disposem dels informes tècnics i polítics que ens indiquen com cal procedir per posar el nostre color al mapa

Hem estat convocats a les urnes, una altra vegada. El 27 de setembre farem el plebiscit que no ens van deixar fer el 9 de novembre. Tenim al davant el repte polític més important de la nostra vida, perquè ens hi juguem el futur, el dret a decidir el nostre futur. Darrerament, els catalans som cridats a votar una mica més sovint del que correspondria si l'evolució política fos de normalitat. Darrerament, però, hem votat repetides vegades perquè vivim moments excepcionals. El 27-S també simbolitza el procés de transformació de la nostra situació en el mapa internacional. Vivim immersos en una dinàmica intensa que, per a molts de nosaltres, ha de concloure afegint un nou color al mapa d'Europa i del món. Perquè ens hem proposat precisament això: ser presents al concert internacional amb el nostre propi registre. Volem afegir el nostre so de manera clara i diferenciada a la simfonia internacional.

Recordem molt bé un dia assenyalat en la nostra història, el 9-N, quan 2,3 milions de persones vam aconseguir votar sobre la independència; al marge de la legalitat espanyola, fent un acte important de desobediència civil, vam exercir la sobirania. No va ser un referèndum legal com desitgem, per comptar el suport popular a la independència com ha pogut fer Escòcia, perquè l'estretor de mires de les institucions espanyoles ho va impedir. De fet, moralment i política aquell dia ens vam sentir sobirans. I ara que ja hem tastat la sobirania no hi volem renunciar.

Però la nostra voluntat de sobirania ha de ser reconeguda a dins i fora del nostre país. Per això necessitem i hem decidit donar-li una expressió clara i exercida dins de les lleis que, encara, són les que informen el nostre comportament polític. D'aquí el caràcter tan especial del 27-S. Som convocats, d'acord amb la Constitució espanyola, a unes eleccions autonòmiques i hi anirem convençuts que el que anem a fer transcendeix l'elecció d'un nou Parlament i la creació d'un nou govern. Anirem a votar sabent que fem un pas que és conjuntural, provisional si voleu, i alhora molt significatiu en el camí d'un futur en el qual ja decidirem la nostra política, tal com ho fan els països normals.

L'excepcionalitat de les prÒXIMes eleccions és reconeguda per tothom; tant pels que volem la independència com pels que no la desitgen. Som conscients que junts –independentistes i no independentistes– haurem de construir el país millor que cada una de les propostes polítiques anunciarà durant la campanya electoral que començarà la vigília de l'11-S.

Per als qui estem convençuts que el millor que ens pot passar és convertir-nos en un país, amb els atributs d'una democràcia europea del segle XXI, anar a les urnes el 27-S estarà carregat de l'esperança de veure que el somni de tantes generacions és avui a prop de ser realitat. Sabem que el camí que ens tocarà recórrer no serà fàcil, però som conscients que no caminar endavant significaria la frustració de massa il·lusió, de massa feina ben feta. Per això es presenta Junts pel Sí. Hem fet una llista que volem que sigui la de tothom. Volem ser la majoria necessària perquè aquest procés per arribar a l'Estat propi culmini amb èxit. Som una llista transversal, de la gent, i per això us animo a sumar-vos-hi. Més de 5.000 persones ja donen suport a Fes-te candidat pel sí al web www.juntspelsi.cat. Serem més de 13.500 suports, més de 100 candidats per cada escó del futur Parlament de Catalunya. La llista simbòlica més llarga d'Europa.

Tenim a les nostres mans uns actius importants, hem treballat per preparar el recorregut que ara ens tocarà fer, disposem dels informes tècnics i polítics que ens indiquen com cal procedir per posar el nostre color al mapa. Fer realitat l'existència d'un futur estat democràtic, just, solidari i, en definitiva, habitat per ciutadans feliços, depèn de nosaltres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia