El lector escriu

Mossèn Vicenç Fiol i Navarra

Aquest passat diumenge dia 16 al matí ens van comunicar la mort del nostre ben estimat amic en Vicenç. Amb la trista noticia vaig anar a la Fira del Cop d'Ull de Banyoles. Com sempre, vaig mirar els llibres que hi havia en una parada i el cor va fer-me un salt. Em va cridar l'atenció un llibre. Era La doctrina espiritual de sor Isabel de la Trinidad de l'editorial Desclée de Brouwer (Bilbao). A la primera pàgina hi ha una dedicatòria que diu: “Perquè toquem les campanes, embogides de content, per portar la bona nova, de llevant fins a ponent. Glòria a Déu en les altures, pau al món que és gran consol, tenim sacerdot ben nostre, Reverend Vicens Fiol. (Juliol 1961).” (Segurament es va haver de desprendre de molts llibres quan va anar a viure a la residencia bisbe Sivilla).

Ha estat un gran amic i company del Col·lectiu de Dones en l'Església. L' hem tingut al nostre costat en les nostres reivindicacions i celebracions també (vigílies de santa Magdalena a Ullà).

Poc sabia la persona que li va dedicar aquest llibre l'any 61, que abans d'ahir a Ullà el vam acomiadar en un temple ple de persones que l'estimem i ens hem deixat estimar per ell, escoltant les lectures que ell havia decidit i en una celebració ben familiar d'un bon amic seu. Crec que cada una de les persones que érem allà, l'hem sentit ben nostre. Amb la seva vida ens ha donat una bona lliçó i exemple de persona compromesa. L'enyorarem però procurarem portar a la pràctica el que ens ha ensenyat.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia