Opinió

Full de ruta

20-D: il·lusió i llibertat

No regalarem aquesta victòria

Un estat com l'espanyol que té por de les urnes no podrà ser mai una democràcia autèntica. Perquè és un estat que tem un poble i uns ciutadans lliures. Nosaltres, en canvi, no tenim pors. Fa tant de temps que ens assenyalen l'espasa de Dàmocles penjada sobre el cap, que l'hem perduda. Som plenament conscients que el canvi real, l'únic possible, es diu República Catalana. La revolució més important d'Europa dels darrers anys està passant avui a Catalunya i la protagonitzem els ciutadans d'aquest país. Per això, quan CDC parla d'investir un president d'Espanya que permeti la independència, aquest esdevé un acte de fe incomprensible. Encara no hem après la lliçó? Quin president d'Espanya permetrà la independència de Catalunya? El del partit d'una alcaldessa que prega a Madrid que sigui la capital dels catalans? El ni d'esquerres ni de dretes ni de centre, que, excepte per fer de MasterChef, ha trepitjat tots els platós de televisió? El qui justament amaguen dels platós, amb l'esperança que revalidi el títol? O el candidat d'un partit que ja no és ni obrer, ni socialista, ni progressista?

Per això, un cop més, ho farem. No demanarem permís. No regalarem aquesta victòria. No farem esperar milions de persones. Tornarem a guanyar, perquè ja som república. Que ningú dimiteixi de la responsabilitat de defensar-la on sigui, quan sigui i com sigui. Perquè volem seguir amb el procés constituent que hem iniciat. Ser un país pròsper, just i net de corrupció guiat pel nostre propi Parlament, avui mirall del carrer, de la lluita digna i honesta que la societat civil empeny. Aquest país mai falla. Ens deien que no votaríem el 9-N, i vam sortir en massa. Ens deien que no ompliríem cap de les vies catalanes, i es van convertir en un esclat de germanor d'aquest poble. Ens deien que perdríem el 27-S, i vam guanyar 72 de 135 diputats. Perquè som un país que sempre s'aixeca, que sempre persistirà fins a aconseguir-ho. El 20 de desembre, ho tornarem a fer. No fallarem. Tornarem a tenir el poder de canviar les nostres vides amb un simple gest. Per tant, cap temptació de deserció. Cap vot a casa que faciliti la perpetuació a les institucions dels qui actuen de braç polític de les elits del pont aeri que han devastat el país i han actuat contra les classes populars i mitjanes. Tornarem a omplir les urnes d'il·lusions i de llibertat per fer aquest últim viatge de comiat a Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia