Opinió

Keep Calm

El no

La carnisseria que s'està produint ajudarà a posar de manifest que el sí a la independència és l'única cosa que ens uneix

La millor cosa que li ha passat a aquest país després del no que les bases d'ERC van dir a l'Estatut ha sigut el no de la CUP al president Mas. Ja sé que molta gent està neguitosa. Però el precipici que ara percebem no és fruit del vertigen que provoquen els col·lapses, sinó de la por que fa la llibertat. Només aprenent a dir que no, serem capaços de concentrar-nos en les coses que realment ens importen i evitarem que la por de no agradar ens consumeixi i ens faci previsibles i petits. Hem d'aprendre a dir que no i especialment hem d'aprendre a dir que no a la gent i als valors que tenen més poder que nosaltres. La CUP ha dit que no al llenguatge autonomista i ha donat una lliçó amb la seva resistència davant del setge de retrets i de xantatges. Ho ha fet com ha pogut, amb una posada en escena i un discurs molt millorables, però el seu no fa molt més mal a les injustícies que aguanten l'Estat espanyol que no pas a una persona o una ideologia. A Madrid creuen que ens estem matant entre nosaltres. Els tertulians van tan sobrats que Marhuenda ha gosat titllar de mediocre la Rahola. És curiós que Rajoy doni ara la raó a Mas i demani eleccions, després d'haver intentat reduir l'independentisme a la seva figura. El que està passant és fabulós i, malgrat que la meva mare pateix quan em llegeix perquè té por que torni a caure en l'ostracisme, jo gaudeixo com una criatura fent xip xap a la banyera. La carnisseria que s'està produint ajudarà a posar de manifest que el sí a la independència és l'única cosa que ens uneix. Quan aquest fet tan normal es deixi de veure com una tara; quan s'entengui que la divisió és la prova més clara de la vitalitat de la nació, i que la unitat només pot existir en les accions concretes, el no a l'Estat espanyol serà un sí a Catalunya imparable. Abans de dir que no als altres, hem de saber dir-nos-el entre nosaltres sense perdre els papers. Hem desactivat la independència com a eina de xantatge i de construcció d'un enemic a mida. La Colau aviat quedarà com una oportunista al costat de la Gabriel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia