Opinió

LA GALERIA

C's de Farners

El líder sempre té a punt els grups de comunicació espanyolistes per escampar el seu discurs neofalangista de regeneració “nacional”

El mes passat cinc periodistes dels diaris Financial Times, Corriere della Sera, le Monde, Süddeutsche Zeitung i el portuguès Diário de Notícias van venir a Catalunya per entrevistar el president Puigdemont. Ara hem sabut que estan indignats perquè C's els ha acusat en pregunta parlamentària d'haver vingut cobrant del govern. Han declarat sentir-se estupefactes per una acusació tan ridícula. És el que té l'unionisme de C's: mentre el líder té tots els grups de comunicació espanyolistes sempre a punt per escampar el seu discurs neofalangista de regeneració “nacional”, els militants “autonòmics” van difamant grollerament la premsa internacional. El juliol del 2015, aquest columnista va acompanyar la periodista belga Laurence D'Hondt a Roses per fer-hi un reportatge sobre la percepció de l'independentisme en una ciutat turística. Va entrevistar-hi l'alcaldessa Mindan i també se li havia organitzat un debat entre un membre d'Òmnium i el flamant regidor de C's José M. Álvarez. No va poder ser: el regidor es va negar a compartir format, temps i espai amb l'altra part. Tan inflexible es va posar que la periodista va haver de fer-li una entrevista a ell sol. És el que té l'unionisme de C's: escapcen la ciutadania amb un apòstrof i fan veure que parlen en plural. L'octubre del 2012, Ana Alcubierre, aleshores responsable gironina de política ciutadana del partit C's, va formular públicament una pregunta a l'anterior alcalde de Santa Coloma de Farners: “En aquesta nota em dirigeixo al actual [sic] alcalde Excelentisim [sic] Sr. Solà, però, la guardaré per reenviar-la a futurs Alcaldes que pertanyin al partit que sigui. Senyor Solà, jo li pregunto: [...]  Que [sic] és mes important? La construcció nacional i mantenir un local de Omnium Cultural a la Rambla o bé emplenar [sic] aquests diners per decantar-hi l'asfaltatge de nombrosos carrers d'aquest municipi? [...]”. Després de difamar Òmnium la Selva, ara la Sra. Alcubierre s'ha incorporat a les activitats de lectura i teatre que organitza aquesta associació, finançada únicament amb les quotes dels socis. És el que té últimament l'unionisme: ha comprès que a més d'atacar a perdigonades els ambients sobiranistes, també ha de saber fer –a la inversa– allò que feia l'antic PSUC als barris obrers: infiltrar-s'hi i anar fent feina callada...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia