Política

municipal

serveis

CiU recull firmes a Sant Feliu pel pàrquing al passeig

El grup convergent sosté que cal un aparcament cèntric i que fer el projecte a la Corxera “dissuadirà” els usuaris potencials

El govern defensa que cal treure trànsit de la façana litoral i que serà més barat

El grup de CiU a l'Ajuntament de Sant Feliu ha començat a recollir firmes perquè l'executiu local (TSF-ERC-PSC) recuperi la ubicació del passeig dels Guíxols per construir-hi l'aparcament subterrani central. El projecte ha donat molt a parlar des de fa dues dècades i ha centrat les successives campanyes electorals, però entre les discussions passades i la llarga crisi econòmica continua a les beceroles dels estudis previs.

Els regidors convergents volen reobrir el debat, després que el govern ganxó actual desestimés la planificació engegada en l'anterior mandat per excavar l'equipament al front marítim. L'alternativa del tripartit guixolenc és construir-lo a la Corxera, a tocar de l'estació d'autobusos, una opció que abaratiria el cost de foradar el terreny a tocar del mar i evitaria que molts vehicles hagin de travessar el passeig per entrar-hi.

Però per la portaveu de CiU, Dolors Ligero, allunyar-lo de la zona comercial i d'oci de la Rambla serà “dissuasiu”. El grup ha distribuït els fulls de signatures entre diversos comerços i establiments, amb un decàleg argumental que defensa que cal apropar la infraestructura a la platja i el nucli de la zona comercial i de restauració de la Rambla i el mateix passeig, i que serà “més rendible” per a l'empresa que l'hagi d'explotar, ja que a la Corxera Ligero alerta que “la demanda podria ser baixa”.

L'executiu va per feina

Des del govern, el regidor d'Urbanisme, Josep Saballs, no és partidari de reobrir el debat perquè “hi ha un únic projecte compartit” pels tres socis a la Corxera, i l'objectiu és que estigui enllestit en la segona meitat del 2018, abans del final de mandat. Saballs defensa que “en un any s'han resolt més tràmits que en tot el mandat anterior”, quan diu que les diferències entre CiU i el PSC aleshores de Pere Albó van fer que tampoc acabés de prosperar.

Per l'edil de TSF, l'opció de la Corxera “tindrà poc impacte visual i serà més viable”, amb menys riscos econòmics per al consistori i la possibilitat de poder “oferir tarifes més barates” als usuaris. L'aposta pels aparcaments fora del centre va ser una de les condicions d'ERC per entrar al govern, per eliminar el trànsit dels que cerquen aparcament al passeig i col·lapsen la via els dies de més pressió. La intenció a llarg termini és anar suprimint places de zona blava al front marítim.

CiU fa pinya al voltant de Cárdenas, i MES el vol fora

El grup municipal de CiU i el comitè local del PDC es van reunir ahir per replicar “les declaracions difamatòries i partidistes d'ERC”, que dimecres va demanar la dimissió del regidor Francisco Cárdenas per haver publicat a internet un mem amb la imatge del dictador Franco, segons va disculpar-se posteriorment, per error. El comitè del PDC guixolenc va dir que no pensen demanar a Cárdenas que plegui, i van lloar que “ha fet palès amb fets el seu compromís i respecte per la democràcia, com així ho demostra la seva presència any rere any en les celebracions que es duen a terme al municipi en commemoració de la Diada de Catalunya.” També recordaven que va promoure un acte de Junts pel Sí al Casal de Tueda i que ha pres partit a favor de les mocions per la independència de Catalunya.

Des de la secció local de Moviment d'Esquerres, tot i la bona sintonia amb el grup de CiU i la rectificació de Cárdenas, creuen que hauria de dimitir “per la salut democràtica del consistori i per la imatge del seu propi partit” ja que, sostenen, “amb segons què no es frivolitza”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia