Política

mitjans de comunicació

programació

TV3 planteja una revisió a fons de la seva graella

La televisió pública catalana admet “signes de desgast” en l'actual programació, que no es renova des del 2009

Peral demana 19 milions d'euros addicionals per desenvolupar nous programes i formats

Televisió de Catalunya (TVC) revisarà “de dalt a baix” la graella dels seus canals davant els signes de “desgast” de l'actual programació per retenir l'actual audiència i eixamplar-la a més públics.

“TV3 té una graella del 2009 que no s'ha renovat, ha quedat antiga i dóna mostres de debilitat”, ha admès aquest divendres el director de TV3, Jaume Peral, a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) del Parlament.

En la seva compareixença, Peral ha explicat que la programació no s'ha actualitzat des d'aquell any degut a la davallada en inversió pública. Malgrat que TV3 ha mantingut el lideratge durant aquests sis anys, i la previsió és que acabi líder de nou el 2016, el retrocés d'audiència de l'estiu passat o el fet que aquest octubre la cadena hagi acabat en segona posició fan que es plantegi el repte de programar de cara a “consolidar el que tenim” però també “per atreure nous públics, joves i urbans”.

La primera mesura ha estat la renovació de l'equip directiu de la cadena i d'alguns departaments de la casa, executada el passat mes d'octubre. El director de la cadena pública ha assegurat que el nou departament de Programació de TVC està revisant la graella “de dalt a baix, sense complexos”, per comprovar si el model de prime time és eficient, estudiar la programació de vacances i repensar la del cap de setmana.

Una comissió està treballant en el redisseny de les franges de programació per tal d'evolucionar cap a un model més “transversal” que fugi del “contenidor de continguts”, ha resumit. En aquest sentit, ha apuntat una sèrie de nous programes formats que voldrien incorporar de cara al 2017, com recuperar un late show (diari o setmanal), una nova sit com, un programa d'entreteniment per les tardes d'estiu o docusèries culturals pel Canal 33.

Segons Peral, per implementar els canvis necessaris perquè la graella “sigui competitiva” calen 19 milions d'euros més del que actualment té pressupostats per destinar-los íntegrament a continguts.

Entre d'altres mesures de revisió dels canals de TVC figuren l'aposta per la producció pròpia i la compra de noves sèries per al Súper3, ser “competitius” en esports –amb la negociació de la renovació dels drets de la Champions League, que expiren el juny del 2018–, la confluència de les redaccions d'informatius i esports, i mantenir els informatius com a referents a Catalunya.

Polèmica pels missatges

El diputat del PSC David Pérez ha criticat alguns dels missatges de les xarxes socials i rètols que apareixen sobreimpresos a les emissions, que, segons ell, “han fet una televisió pública d'una ideologia”.

En la mateixa línia, el diputat de C's Carlos Carrizosa ha retret a Gordillo un missatge sobre castellers el 12 d'octubre. El director de Catalunya Ràdio ha recordat que aquest es va esborrar i ha demanat comprensió amb els professionals que treballen en aquesta àrea amb la “pressió de l'estrès de l'última hora”.

La diputada del PP Andrea Levy ha estat encara més dura contra la política de xarxes socials de la CCMA, que considera “pròpia d'un règim totalitari”. A més, ha acusat TV3 de ser un “NO-DO processista”.

Catalunya Ràdio, sense dèficit

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, també ha comparegut aquest divendres del Parlament a petició de la cambra per exposar la situació de l'emissora, després de la comissió de control ordinària de l'activitat de la CCMA.Gordillo ha anunciat que Catalunya Ràdio tancarà el 2016 amb equilibri en els seus comptes, i això malgrat un dèficit sobrevingut a mitjans d'any de 600.000 euros que s'han aconseguit eixugar. El director, que va accedir al càrrec a principis d'any, ha constatat la distància que els separa de l'emissora líder de Catalunya, RAC1, i ha assumit que és “massa gran” per plantejar-se tornar a situar Catalunya Ràdio en el primer lloc “a la curta”. L'ambició és, però, treballar per aconseguir-ho, i “competir des de la missió de servei públic”. Gordillo ha destacat en positiu la “moral” que, al seu entendre, va recuperant la plantilla des de la seva arribada, i s'ha mostrat especialment orgullós per aquest fet. En aquest punt, el periodista s'ha referit a la negociació oberta entre la CCCMA i el comitè d'empresa per treballar en la “homologació” de les condicions dels treballadors de Catalunya Ràdio en el procés de confluència informativa amb TV3, que segueix en marxa però sense novetats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona