Política

Guerra bruta contra el procés

Milers de persones es concentren a Barcelona contra la judicialització del procés

Forcadell, Mas, Ortega, Rigau, Homs, Venturós i Coma encapçalen l'acte reivindicatiu convocat per l'ANC, Òmnium i l'AMI

Els manifestants aixequen estelades i coregen crits d'‘Independència' i ‘Fora la justícia espanyola'

Amb el lema ‘Per la democràcia. Defensem les nostres institucions', unes 80.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, es concentren aquest diumenge a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona per fer costat a les institucions públiques catalanes i als representants electes que estan sent investigats per diferents causes relacionades amb el procés sobiranista. L'acció d'aquest 13-N està convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

L'acte que s'ha obert amb la lectura d'un manifest que ha enumerat els càrrecs catalans investigats, sobretot d'ajuntaments.

Més de 170 autocars han traslladat des de diversos punts del territori els participants de la concentració, que compta amb l'assistència, entre d'altres, de representants polítics amb causes obertes amb la justícia espanyola com la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; l'expresident de la Generalitat Artur Mas; els exconsellers Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs.

També han assistit l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós -detinguda per mantenir l'estelada al consistori- i el regidor de Vic, Joan Coma -investigat per sedició-, en un esdeveniment en el qual els manifestants han aixecat banderes estelades i corejat crits d'‘Independència' i ‘Fora la justícia espanyola', a més de cançons com L'estaca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia