Política

procés sobiranista

Bote manté que no cedirà espais per al referèndum

L'alcalde de Mataró diu que ho fa perquè “cal complir la llei”

El PDeCat recorda que el pacte preveu consultar a la ciutadania “assumptes rellevants”

L'alcalde de Mataró, David Bote (PSC), assegura que no col·laborarà en la celebració d'un referèndum sobre la independència de Catalunya. Bote manté que no cedirà cap espai municipal perquè “cal complir la llei”. En una entrevista a l'agència Europa Press, manifesta també que el govern de la Generalitat no s'ha posat en contacte amb ell sobre aquesta qüestió i considera que en aquesta posició els alcaldes socialistes “faran pinya”. L'alcalde mataroní va més enllà i afirma que el que més el preocupa és que “la gestió d'aquest procés polític no tingui conseqüències socials ni per als uns ni per als altres”, i que això pugui afectar la credibilitat dels ciutadans en el sistema. Per aquest motiu, aposta perquè el PSC sigui “l'engranatge entre els diferents grups per poder avançar”, en un moment de polarització social.

Tot i reivindicar el diàleg com a millor eina per governar –i prova d'això ha estat el pacte que van subscriure amb CiU, l'etern rival polític en l'àmbit municipal quan es tracta de pronunciar-se sobre la celebració d'un referèndum–, el PSC liderat per Bote ho ha tingut clar i sempre s'hi ha mostrat en contra. Una posició que no comparteix amb CiU, que ha vist que el seu soci de govern a l'Ajuntament és, en aquest assumpte, inamovible. Però no sempre ha estat així, ja que en el mandat anterior, els socialistes, aleshores capitanejats per Joan Antoni Baron, es van arribar a abstenir en una proposta de resolució en suport a la convocatòria de la consulta del 9-N, que va ser clau perquè pogués tirar endavant.

En aquest sentit, el president local del PDeCat, Alfons Canela, va lamentar ahir que Bote, amb la intenció “de destacar entre els seus”, s'hagi oblidat que el tarannà d'aquest govern municipal –i així es va deixar escrit en el pacte– es basa a ser més participatiu i traslladar a la ciutadania decisions que siguin rellevants. “Arribat el cas, ja veurem què passarà si l'alcalde es manté en la negativa de no cedir equipaments”, hi afegeix.

LA FRASE

Em preocupa que la gestió d'aquest procés polític no tingui conseqüències socials
David Bote
Alcalde de Mataró


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez compareixerà avui a les 12 per anunciar si continua al capdavant del govern o no

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
crònica

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona
infraestructures

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona