Política

Cas Nóos

Roca afirma que la sentència demostra que “tothom és igual davant la llei”

L'advocat de la Infanta Cristina insta a “rectificar” aquells que durant el procés “han manifestat un escàs respecte per la presumpció d'innocència”

L'advocat de la infanta Cristina, Miquel Roca i Junyent, ha assegurat que la sentència del cas Nóos demostra que “tothom és igual davant la llei i la infanta Cristina ho ha demostrat” i ha celebrat que aquesta hagi estat “absolta amb tots els pronunciaments favorables”. En declaracions després de conèixer la resolució de l'Audiència de Palma en que la infanta queda absolta, Roca ha assegurat sentir-se “satisfet” i ha afegit que la filla del rei Joan Carles també ha rebut la decisió amb “satisfacció”, tot i el “disgust” perquè el seu marit Iñaki Urdangarín ha estat condemnat a sis anys i tres mesos de presó. D'altra banda, Roca ha defensat que el fet que es rebutgi l'acusació de Manos Limpias contra la infanta i se li imposin les costes demostra “fins a quin punt la seva actuació no es corresponia de cap manera amb el que era possible portar a terme”.

La infanta Cristina ha estat absoluta però haurà de pagar 265.000 euros com a responsable civil de manera solidària amb el seu marit, segons la sentència feta pública aquest divendres per l'Audiència de Palma. Tot i això, Roca ha recordat que la filla del rei Joan Carles ja va pagar el desembre del 2014 per satisfer la seva responsabilitat civil i que ho va fer en una quantia superior per la qual cosa ha afirmat que s'haurà de procedir a una devolució de la diferència. Roca ha expressat que estava “levitant” en considerar que la sentència els dona la raó seguint les tesis que han defensat “amb passió” des del primer moment. Davant d'això, ha instat a “rectificar” aquells que durant el procés “han manifestat un escàs respecte per la presumpció d'innocència”.

L'advocat ha explicat que ha parlat per telèfon amb la seva defensada i que aquesta ha rebut amb satisfacció la seva part però disgustada amb el fet que el seu marit hagi estat condemnat a presó. “Ella considera que era injust perquè va creure, creu i continuarà creient en la innocència del seu marit”, ha declarat. En ser preguntat sobre si la ciutadania entendrà aquest pronunciament de l'Audiència de Palma, ha respost que la ciutadania ha d'entendre que la justícia té una funció i que aquesta s'ha exercit “amb total independència”. “Si es creia en la justícia quan es feia seure al banc l'Infanta, hauran de creure-hi ara quan se l'absol”, ha declarat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri