Política

Cas Nóos

L'advocat d'Urdangarin no veu motius per al seu ingrés immediat a presó

Mario Pascual Vives argumenta que tots els delictes tenen penes inferiors a tres anys, malgrat que sumats siguin més de sis

La defensa encara no ha decidit si recorrerà la sentència

L'advocat d'Iñaki Urdangarin, Mario Pascual Vives, ha defensat aquest divendres que no veu cap raó perquè el seu defensat ingressi a la presó immediatament.

Ho ha declarat a la porta del seu despatx a Barcelona després que s'hagi fet pública la sentència de l'Audiència de Palma, per la qual el seu defensat ha estat condemnat a sis anys i tres mesos de presó, a set anys i un mes d'inhabilitació especial, i a una multa de 512.553,68 euros.

En relació amb la pena de sis anys i tres mesos del seu client, ha argumentat que “no hi ha per què” dictar presó preventiva per al seu client perquè tots els delictes pel qual ha estat condemnat estan castigats amb “penes inferiors a tres anys”. “És una suma algebraica. Són diverses situacions. Tots els delictes tenen penes inferiors a tres anys”, ha assenyalat.

A la pregunta sobre si Urdangarin podria demanar entrar en una presó de Badajoz si l'ingrés a la presó fos immediat, ha respost: “No, perquè no hi ha motius perquè succeeixin aquests fets”.

Pascual no ha decidit encara si presentarà recurs perquè encara no l'ha pogut llegir la sentència detingudament, ja que és “extensa”. Tampoc no ha volgut desvelar quins arguments esgrimirà en cas que el fiscal sol·liciti l'ingrés immediat a la presó.

També ha comentat que encara no ha parlat amb Urdangarin: “Espero poder-ho fer al llarg del dia d'avui”.

El lletrat ha assegurat que no està decebut amb la sentència i que els magistrats de l'Audiència de Balears han fet un “treball molt ardu” amb una sentència llarga i intensa.

L'advocat ha assegurat que li sembla “molt bé” que la dona del seu client, la infanta Cristina, hagi estat absolta de l'acusació de cooperadora necessària en dos delictes fiscals omesos per Urdangarin el 2007 i el 2008, tot i que haurà de pagar una multa de més de 265.000 euros com a responsable a títol lucratiu pel cas Nóos. De fet, ha felicitat tots els acusats amb sentències absolutòries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia