Política

POL GIBERT

PRIMER SECRETARI PSC SABADELL, DIPUTAT I PRIMER SECRETARI DE LA JSC

“Hem de recuperar la credibilitat a Sabadell”

“Crec que la gent ha entès que ja no podem perdre més temps discutint sobre temes interns quan la ciutat està com està”

“No és la meva intenció ser el proper candidat; si ho fem bé aquests dos anys que tenim es generaran molts lideratges al PSC”

“La ciutat està adormida, no hi ha cap projecte que digui què volem ser”

La jove promesa que ja no ho és tant
Amb 29 anys, Pol Gibert és diputat al Parlament de Catalunya, primer secretari de la Joventut Socialista i del PSC de Sabadell. Va estudiar ciències empresarials a la Universitat Autònoma de Barcelona i té un màster en relacions internacionals, seguretat i desenvolupament. És una persona directa i dialogant.
Volem agafar el millor de l'ideari del PSC i posar la millor gent per gestionar-ho

No deixa de repetir que el PSC inicia una nova etapa a Sabadell. Tot i no defugir parlar del cas Mercuri deixa clar que és passat i que cal mirar al futur sense divisions internes. Ha estat escollit recentment com a nou primer secretari del PSC a Sabadell i s'ha dissolt la comissió gestora creada fa poc més d'un any.

És la figura de consens que necessitava el PSC de Sabadell per posar fi a la crisi?
Si et vota el 97% de l'assemblea es pot dir que hi ha consens en la teva figura que representa la voluntat de treballar en equip en una nova etapa. Ens hem desgastat molt internament i apostem per una nova manera de fer política i per deixar de banda tot el que va passar. Crec que la gent ha entès que ja no podem perdre més temps discutint sobre temes interns quan la ciutat està com està.
Creu que es va gestionar bé el cas Mercuri des del partit?
Costa molt avaluar una situació interna d'un partit quan en aquell moment no ets a dins. Va ser una situació complicada que no puc jutjar. En tot cas respecte a la gent que hi era en aquell moment, que ho va fer de la millor manera possible, suposo.
La gestora es va crear el desembre del 2016. Li sembla que es va constituir tard?
Segurament sí. La federació estava en funcions perquè el secretari també havia estat suspès i va haver de passar congrés de la federació perquè es gestionés el tema de Sabadell. Es va crear la gestora i va ser un moment important de catarsi, de dir tots plegats remuntem el partit o tanquem la paradeta.
I quin paper ha tingut la comissió gestora en aquest any?
Es va plantejar que teníem un problema molt greu a Sabadell, un partit dividit en dos, que érem a l'oposició, el govern no funcionava i havíem de començar a recosir-ho. Es va reunir gent dels dos bàndols, potser no els més significats de cada un però que poguessin treballar plegats, i també gent que no era de cap i nous militants. Va funcionar bé però la fuga dels dos trànsfugues va deixar clar que s'havien d'agafar les regnes i que calia muntar la nova executiva. Ha estat un procés natural.
Com és el seu equip?
Sembla un tòpic, però és gent jove i renovada. Inclús els militants del partit preguntaven qui eren. Hi ha gent que ha treballat molt al partit, d'altres que es van desencantar a les primàries, gent que va seguir o que havia estat a segona fila... Com deia són gent jove renovada que trenquen l'esquema de divisió del partit i d'altra banda és experta en diferents temes.
I coneguts?
De càrrecs públics només hi ha Ana Carrasco. Hem de construir un nou aparador i a la vegada aprofitar la vàlua de la gent que té experiència. Tenim un full en blanc per decidir què volem fer a Sabadell. Evidentment, no ens creem de nou, venim del PSC, però volem agafar el millor del nostre ideari i posar la millor gent a gestionar-ho.
Serà candidat del PSC a les properes eleccions?
No és la meva intenció. Si ho fem bé aquests dos anys que tenim es generaran molts lideratges al PSC de Sabadell. La meva meta és remuntar el partit a la ciutat. Admiro la política local perquè és la més dura que es pot fer, els problemes són reals, immediats i palpables, però estic molt content com a diputat.
Què faran per remuntar?
Hem de recuperar la credibilitat, que està molt malmesa pel cas Mercuri, evidentment, però també per altres factors. Hem d'estar presents a la ciutat, cal ser una alternativa de govern, no només la part crítica. Cal tornar a estar als barris i fer la feina de carrer que s'ha desenvolupat molts anys. S'ha de recuperar la gent que havia tingut més presència en l'entorn acadèmic.
Com veu la ciutat?
Hi ha una paraula que moltes persones m'han dit darrerament: adormida. Sí que es fan coses, moltes d'inèrcia, però no hi ha cap projecte que digui què volem ser d'aquí cinc o deu anys. I si això es barreja amb un govern quadripartit a qui li comencen a aflorar conflictes per tot arreu com Smatsa, la ràdio o la policia, costa molt saber cap on anem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona