Política

tribunals

cas palau

CDC nega al judici del cas Palau que es financés il·legalment a través de la institució

El representant legal del partit, Francesc Sánchez, defensa que era normal que les empreses proveïdores de CDC fessin donatius

Recorda que ni el Tribunal ni la Sindicatura de Comptes van trobar cap irregularitat en els comptes de la formació entre els anys 2000 i 2009

El representant legal de CDC, Francesc Sànchez, ha negat aquest dilluns al judici del cas Palau que el seu partit cobrés comissions irregulars a través del Palau de la Música.La formació figura coma responsable civil a títol lucratiu de l'espoli del Palau de la Música i s'enfronta a una petició de 6,6 milions d'euros per part de la Fiscalia.

El també assessor jurídic de CDC ha defensat que era “normal” i “habitual que empreses proveïdores que treballaven per al partit”, com Mail Rent i Letter Graphic, ajudessin la formació.

Ha rebutjat, però, que aquestes companyies carreguessin al Palau de la Música el cost dels serveis de bustiada i muntatge audiovisual per a les campanyes del partit, tal com sosté la Fiscalia i han declarat alguns representants d'aquestes proveïdores.

“Nosaltres paguem sempre pel que fem i ho hem pagat sempre. Si fem un acte, el paguem”, ha subratllat Sánchez, que ha recordat que ni la Sindicatura ni el Tribunal de Comptes han trobat cap irregularitat en els números del partit i de la fundació Trias Fargas entre els anys 2000 i 2009. Segons ell, si aquests organismes de control “haguessin entès que algunes despeses eren inferiors a la lògica per un acte d'aquest estil, ho haurien notat, haurien vist coses estranyes, i en cap moment no les han trobades”.

Sánchez ha justificat els fluxos de diners entre la fundació i el partit perquè aquest partit assumia moltes feines de la primera, que només tenia una desena de treballadors. També ha dit que van redactar un informe a petició del Tribunal de Comptes per explicar aquests fluxos.

En relació amb una donació 700.000 euros que la fundació va pagar al partit en l'exercici 2007, ha justificat que “no és estrany des del punt de vista del funcionament de l'època entre el partit i la fundació”.

Ha assegurat, però, que els préstecs concedits per la fundació al partit per necessitat puntuals de tresoreria mai no es van retornar en efectiu, ja que “la comptabilitat d'un partit analitzat pel Tribunal de Comptes i la Sindicatura de Comptes no permeten aquesta tornada en efectiu. Això no pot ser de cap manera”.

Sànchez ha precisat que la Trias Fargas estava vinculada orgànicament al partit i que la seva funció era innovar, pensar idees, buscar talent i atreure persones cap als seus posicionaments polítics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia