Política

política catalana

el nou partit dels comuns

Un 62,14% de les bases de Podem rebutja seguir a la construcció del nou partit del comuns sense les seves condicions

La direcció manté la porta oberta i emplaça les altres formacions a respondre amb rapidesa si poden assumir els requisits “imprescindibles” dels morats per poder participar a l'assemblea fundacional

Les bases de Podem han avalat les tesis de la direcció del partit i han descartat en un 62,14% seguir a la construcció del nou partit amb ICV, BComú i EUiA si no es compleixen les condicions que consideren imprescindibles els d'Albano Dante Fachin.

Són 2.424 vots que s'ha imposat als 1.461 (un 37,45%) que han avalat mantenir-se al nou espai encara que sigui sense els requisits d'un codi ètic comú, un sistema proporcional amb llistes obertes i el mecanisme habitual de participació de Podem. La participació ha estat d'un 11,45% del cens actiu, és a dir, 3.901 persones de les 34.098 que s'hi ha implicat el darrer any.

Sense plantejar un ultimàtum, Fachin ha emplaçat les altres formacions dels comuns a donar una resposta “tan aviat com sigui possible” a les demandes de les seves bases. “Si no s'acceptés, la porta seguiria oberta però de cara al pas concret de l'assemblea fundacional la nostra gent ens ha dit que sense aquestes condicions no hi podem participar”, ha resolt Fachin en roda de premsa aquest dilluns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia