Política

tribunals

cas palau

Sánchez afirma que CDC “mai ha cobrat en efectiu”

El responsable de Convergència declara que era “habitual” que proveïdors del partit també fessin donacions

Millet demana no assistir més al judici i l'Audiència vol comprovar la seva salut

El representant legal de l'extinta Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Francesc Sánchez, va explicar ahir al tribunal del cas Palau de la Música que era “habitual” que proveïdors del partit “també l'ajudessin”, fent donacions, i va negar cap pràctica il·legal per part del partit. El fiscal anticorrupció Emilio Sánchez Ulled acusa CDC com a responsable civil a títol lucratiu per suposadament haver-se beneficiat de 6,6 milions d'euros pagats per Ferrovial al partit a través del Palau, entre els anys 1999 i 2009.

El fiscal va insistir a preguntar Sánchez –que va assumir el càrrec d'assessor jurídic de CDC el 2012– si “no considerava rellevant” que una empresa proveïdora com New Letter aportés al partit 225.000 euros entre el 2007 i el 2009. El responsable del partit va respondre-li que “no era estrany”, tot i que l'empresa va entrar en concurs amb l'esclat de l'espoli del Palau.

Sánchez també va qualificar de normal el flux de diners entre el partit i la Fundació Trias Fargas, després CatDem. L'any 2007, la Fundació Trias Fargas va pagar al partit més de 700.000 euros per prestació de serveis, va detallar el fiscal, i Sánchez li va contestar que “era possible”. També va admetre que la fundació donava préstecs al partit. “Mai en efectiu, la llei no ho permet”, va aclarir Sánchez al fiscal. En la seva confessió, Jordi Montull, la mà dreta de Millet, va acusar Daniel Osácar, extresorer de CDC, que era ell qui anava a buscar-los els diners de Ferrovial per al partit en un sobre i en efectiu. Osácar ho va negar amb rotunditat, i Francesc Sánchez ahir va tornar a negar que fos una pràctica habitual del partit, i va afegir que els comptes de les passades campanyes de CDC “han estat auditats” .

En la sessió d'ahir, també van declarar les dones de Millet i Montull, Marta Vallés i Mercè Mir, com a responsables civils a títol lucratiu, a més de ser administradores en dues empreses. Totes dues van coincidir a afirmar que no preguntaven als marits d'on sortien els diners per fer els viatges exòtics ni les obres de les cases. El Consorci del Palau reclama encara 1.241.709 euros del total de quatre milions de diners públics, que acusen Millet i Montull de sostreure'ls. Per la seva part, el Palau reclama a Clara i Laila Millet 164.000 euros dels seus casaments i altres partides que Millet va pagar de la caixa de l'ens privat. Les filles van assegurar que desconeixien que els pagaments fossin des del Palau perquè els seus pares “sempre han tingut patrimoni”, i van denunciar el linxament mediàtic que la família ha patit, i que elles han hagut de refer la vida a l'estranger.

D'altra banda, l'advocat de Millet, Abraham Castro, va demanar que es dispensi l'acusat d'assistir a la resta de 40 sessions que queden, pel greu dolor que pateix l'expresident del Palau i que acrediten amb quatre informes mèdics. La presidenta del tribunal, Montserrat Comas, com és habitual, va derivar el lladre confés del Palau al forense perquè determini si realment té aquesta greu malaltia a l'esquena que li provoca tant dolor i li impedeix caminar.

El judici es reprendrà dimecres amb la declaració dels testimonis, entre ells Mariona Carulla, actual presidenta del Palau, i que va ocupar la vicepresidència amb Millet.

LES XIFRES

4
informes
ha aportat Millet per acreditar el fort dolor que pateix. Un forense el visitarà.
1,2
milions d'euros
té pendent de cobrar el Consorci del Palau, del total de 4 milions públics sostrets pels lladres.
El meu marit és un bon home, però dificilet de caràcter. Ell manava, i el millor era no discutir amb ell
Marta Vallès
dona de fèlix millet
Els diners que entraven a casa eren de tots. No sé d'on sortien els diners
Mercè Mir
Dona de jordi montull
S'ha jutjat tota la família i se'ns ha fet mal. La meva germana ha marxat a Austràlia i jo, als EUA
Laila Millet
filla de fèlix millet
El pare treballava molt pel Palau, i cobrava de diferents càrrecs. A casa, tenien patrimoni sempre
Clara Millet
filla de fèlix millet

Sant Cugat auditarà les obres sota sospita del cas Palau

Sant Cugat del Vallès encarregarà una auditoria externa per revisar les adjudicacions d'obres públiques a l'empresa Ferrovial i les seves filials durant el període 1997-2017. Entre aquestes destaca el pavelló PAV3 (que va costar 4 milions d'euros i va tenir un sobrecost de 834.830 euros), que apareix en el cas Palau, o altres projectes, com ara la urbanització del carrer Valldoreix i la plaça Lluís Millet. Així ho va decidir per unanimitat el ple del consistori en una sessió extraordinària ahir, segons informava l'ACN. La mesura respon a la petició dels grups municipals d'ERC-MES, la CUP i ICV-EUiA perquè l'executiu local aclareixi les adjudicacions d'obres i els sobrecostos que es desprenen d'aquestes.

L'alcaldessa de la ciutat vallesana i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa (CiU), va assegurar que el govern dona suport a la proposta perquè vol “aïllar el nom de Sant Cugat del Vallès qualsevol ombra de dubte”. Amb tot, Conesa va recordar que l'expedient sobre l'adjudicació del pavelló PAV3 ha estat “analitzat, avaluat i auditat”, tant en seu parlamentària com en seu judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió