Política

gestió de l'aigua

Terrassa inicia tràmits per imposar a Mina la segona pròrroga pel servei d'aigua

S'aprovarà al març i la justifiquen per la judicialització del procés que ha alentit la preparació de la documentació tècnica per decidir el millor model de gestió

L'endemà de la manifestació que va aplegar milers de persones a Terrassa per demanar la gestió pública de l'aigua, l'equip de govern (PSC-PDeCAT) del municipi va posar sobre la taula l'acord, que ja s'havia mig anunciat en el darrer ple , per imposar una segona pròrroga forçosa a l'empresa Mina d'Aigües de Terrassa per un període de sis mesos més quan acabi el termini ara vigent de la primera que li va imposar fins al 9 de juny. La qüestió es va debatre en la comissió d'estudi de les alternatives i l'establiment de la forma de gestió del servei públic d'abastament d'aigua i posteriorment en la de territori, que es van fer ahir a la tarda amb la resta de grups de l'oposició, a les quals ja va assistir Alfredo Vega en qualitat de nou responsable de la regidoria de l'Aigua. Vega va justificar la decisió perquè “la judicialització del procés” no s'ajusta als ritmes de treball que els agradarien i els permetrà acabar d'enllestir tota la documentació tècnica per poder aprovar quina és la millor fórmula de gestió, tot i que 20 de 27 regidors aposten per la municipalització.

La primera pròrroga forçosa es va aprovar en un ple extraordinari l'1 de desembre passat, juntament amb el projecte de reversió de béns i drets a favor de l'Ajuntament, però l'empresa que ha tingut la concessió del servei durat 75 anys s'ha negat a donar informació sobre clients i treballadors, emparant-se en la llei de protecció de dades, mentre continua el conflicte als jutjats, mentre reclama diàleg i aposta per una societat mixta.

Aquesta segona pròrroga forçosa del servei incorporarà una única liquidació corresponent als dos períodes afegits d'un any i, a causa de la situació actual de litigi, tampoc es farà una mesa paritària entre la concessionària i l'Ajuntament per fer aquesta liquidació, ja que Mina no es va presentar quan se la va requerir per a la seva creació i va posar un recurs de reposició. Segons va explicar el director de serveis de Medi Ambient, Marc Cadevall, aquest fet va deixar clar que no “hi havia diàleg”, i s'ha optat perquè sigui el consistori qui faci “la fiscalització i liquidació de la manera que ho cregui convenient”. La segona pròrroga es podria aprovar definitivament al ple del mes de març per aplicar fins al desembre.

TeC i ERC, en boca de Xavier Matilla i Isaac Albert, van demanar que sigui la darrera pròrroga, es destinin més recursos tècnics per acabar el procés i no s'“entri en la dinàmica de normalitzar les pròrrogues”, com ha passat amb els busos, compromís que va acceptar el govern. D'altres, com C's i el PP, van lamentar que no s'iniciessin tots els treballs amb anterioritat i la regidora de la CUP Maria Sirvent hi va afegir que no s'hauria de descartar anar a la via penal contra Mina per haver obstaculitzat el procés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia