Política

Berga aprova un pressupost que s'enfila fins als 20 milions

La CUP aconsegueix el suport d'Esquerra i tira endavant la seva proposta, tot i l'abstenció d'ICV i els vots en contra del PDeCAT i el PSC

Les grans inversions previstes són per al nou institut, la Rasa dels Molins i l'enllumenat

Berga va aprovar ahir un pressupost que ha de suposar “un canvi de tendència” i ha de portar “a una etapa que convida a l'esperança”. Així ho va definir el regidor de Promoció Econòmica i Hisenda, Francesc Ribera Titot (CUP), hores abans de sotmetre la seva proposta a votació en una sessió plenària extraordinària.

L'aprovació, va dir Ribera, ha hagut d'esperar fins a ple mes d'abril perquè fins ara no s'havien aprovat els comptes de l'hospital i eren estrictament necessaris per portar el pressupost al ple. Finalment, seran gairebé 20,5 milions d'euros de pressupost total i un increment d'uns 2 milions respecte a les xifres de l'any anterior.

Tal com s'esperava, les inversions que proposava el govern de la CUP van ser aprovades amb el suport d'ERC, l'abstenció del regidor d'Iniciativa i els vots en contra del PDeCAT i la regidora del Partit Socialista.

Un any autosuficient

“Si no comprometem els anys que vindran, serem forts”, va assegurar Ribera. En aquesta línia, la CUP planeja un pressupost que permeti al consistori ser autosuficient, sense agafar diners que provenen de factures velles –que es destinen a pagar deutes amb proveïdors– ni deixar factures per pagar. “És el repte més difícil, però el canvi de tendència serà culminant”, va afirmar el regidor d'Hisenda.

Les grans inversions

La CUP preveu destinar uns 5,15 milions d'euros a inversions aquest any. Ribera va explicar que les inversions estan sotmeses a les subvencions que confia poder rebre. Partint d'aquesta base, el regidor va voler destacar-ne tres: la que permetrà canviar l'enllumenat de la ciutat (1,6 milions d'euros), la que servirà per urbanitzar els terrenys del nou institut (200.000) i la que posarà fi al clavegueram a cel obert de la Rasa dels Molins (200.000).

El suport d'Esquerra

El pressupost es va aprovar amb el suport d'ERC, que va veure com la CUP li aprovava les esmenes.

No va passar el mateix amb les del PDeCAT, valorades en més de 900.000 euros, que no van rebre el suport de cap grup. Els demòcrates, a més, van criticar el poc compliment dels pressupostos del 2016: “Només en van executar un 6%.”

LA XIFRA

5,15
milions d'euros
són els que preveu la CUP com a inversions a fer durant aquest 2017.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia